u ocima zveri uskoro v23

Clio: Nastasja Marten “U OČIMA ZVERI”

Novi roman U OČIMA ZVERI iz edicije Gral izlazi iz štampe krajem sledeće nedelje!

Autobiografski roman U OČIMA ZVERI francuske antropološkinje Nastasje Marten, koji je osvojio srca čitalaca širom sveta, stiže u Srbiju, objavio je izdavač Clio. Pošto ju je veliki sibirski medved napao i povredio joj lice, to traumatsko iskustvo autorka Nastasja opisala je u romanu U očima zveri, koji je brzo našao put do čitalaca.

Donoseći autentičnu priču o vlastitom, gotovo sudbonosnom susretu sa medvedom, autorka u antropološkom ključu pripoveda o sudaru svetova i istrajnim naporima njihovog izmirenja.

Nastasja Marten je francuska književnica i antropološkinja. Sve do studija u Parizu živi u Alpima. Sa 23 godine pridružuje se nomadskom plemenu Gvič na Aljasci. Priču o iskustvu suživota sa ovim narodom 2016. godine pretače u dokumentarnu prozu Divlje duše: protiv Zapada, otpor ljudi sa Aljaske, koja je ovenčana prestižnom Luj Kasteks (Prix Louis Castex) nagradom Francuske Akademije.

Roman U OČIMA ZVERI doživeo je čak sedam izdanja i štampan je u 62.000 primeraka u Francuskoj, a izdanje na engleskom jeziku omogućilo je globalni uspeh ove neobične literarne tvorevine.

Preveden je i prevodi se na češki, danski, italijanski, poljski, portugalski, srpski, španski, slovenački, turski i hrvatski jezik.