Vetar i zastave 01

Besplatno izvođenje monodrame „Vetar i zastave“

Besplatno izvođenje monodrame „Vetar i zastave“ o čuvenom srpskom junaku Tanasku Rajiću biće održano 28. juna u 18h u Muzeju Vuka i Dositeja. Predstava je rađena u produkciji Gradskog pozorišta Čačak, u okviru programa Prestonica kulture Srbije 2023 – “Čačanska rodna” i predtsavlja gostovanje Čačka u Beogradu.

Za tekst ove monodrame zaslužan je naš čuveni pisac Dejan Stojiljković. Uloga Tanaska Rajića poverena je mladom glumcu Nikoli Šurbanoviću, a ova predstava pretpremijerno je izvedena na Brdu Ljubiću, kao deo Vidovdanskih svečanosti. 

Režiju monodrame uradio je Milan Milosavljević. Kostim je radila Marina Medenica koja, između ostalog, potpisuje kostim za film i seriju “Nečista krv”. 

Muziku i dizajn zvuka potpisuje kompozitorka Petra Perović, ženski vokal je prvakinja naše opere Sanja Kerkez. Šminku je radila Irina Tomašević, dok je organzator predstave i inspicijent Stanislav Mladenović.

Izvršnu produkciju potpisuje Marko Čkonjević, a producent predstave je Bratislav Janković, direktor Gradskog Pozorišta Čačak.