MOS i DOB protokol 2

Saradnja Ministarstva omladine i sporta i DOB-a

U Domu omladine Beograda, 10. februara je održana konferencija za medije na kojoj je potpisan Protokol o saradnji između Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije i Doma omladine Beograda.

U ime ove dve institucije, koje brinu o omladini u Srbiji i Beogradu, protokol su potpisali gospodin Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i gospodin Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda.

U godini kada Dom omladine Beograda obeležava veliki jubilej, 50 godina postojanja i posvećenosti mladima Beograda i Srbije, potpisivanje ovog protokola sa Ministarstvom omladine i sporta, koji je zaključen na četiri godine, otvara mnoge nove mogućnosti za zajedničko pružanje podrške mladima u Republici Srbiji.

Potpisivanju Protokola prisustvovali su i predstavnici omladinskih udruženja i organizacija, koji su nakon formalnog dela konferencije imali priliku da porazgovaraju sa g-dinom Udovičićem i g-dinom Stojanovićem.

Ministarstvo omladine i sporta i Dom omladine Beograda, između ostalog, zajednički će raditi na organizovanju tribina i predavanja na teme od značaja za mlade u Republici Srbiji, savetovalištva na različite teme, obuka i radionica.

Takođe, saradnja će se ostvarivati i kroz organizovanje različitih događaja u Domu omladine Beograda, koji će se odnositi na postignuća mladih talenata Srbije, kao i prikazivanje radova, održavanje izložbi i koncerata stipendista Fonda za mlade talente.

U skladu sa željom Doma omladine Beograda da što neposrednije komunicira sa mladima Beograda, Srbije i dijaspore, te da im naše sadržaje učinimo što dostupnijim na svaki način, konferencija za medije, poput mnogih drugih programa naše kuće, uživo je prenošena preko sajta Doma omladine Beograda www.domomladine.org.