fbpx
LookerWeekly.com magazin

„OTKLON OD DISTANCE“ MEĐUNARODNOG BEOGRADSKOG SAJMA KNjIGA

U petak, 11. i subotu, 12. decembra na Fejsbuk profilu i Jutjub kanalu Sajma

Međunarodni beogradski sajam knjiga će se ovoj novoj praksi pridružiti dvodnevnim tribinskim programom koji će biti realizovan u petak, 11. i subotu, 12. decembra pod zajedničkim naslovom „Otklon od distance“. Tokom ova dva dana, u svečanoj sali upravne zgrade Sajma biće održano osam razgovora, u kojima će učestvovati istaknuti predstavnici domaće književne i šire kulturne scene.

Razgovaraće se o Meši Selimoviću, Borislavu Pekiću, prevodilačkom pozivu, književnosti za decu, jubileju manastira Šišatovac, problemu periodizacije savremene srpske književnosti i o načinu na koji su domaći mediji funkcionisali i funkcionišu u doba pandemije.

Svih osam tribina svi zainteresovani će uživo moći da prate preko zvaničnog fejsbuk profila Sajma knjiga.

Kada je poslednjeg dana 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji se odvijao pod sloganom PISMO=GLAVA, ambasador Egipta uručio „Otvorenu knjigu” otpravnici poslova ambasade Rumunije, čime je najavljeno da će naši susedi biti počasni gosti narednog, šezdeset i petog izdanja najveće kulturne manifestaciji u ovom delu Evrope, niko nije mogao da pretpostavi da će gotovo cela 2020. proteći u znaku slogana „Budimo odgovorni” i da će većina velikih ovogodišnjih kulturnih događaja biti odložena za neka sigurnija i zdravija vremena.

Tako nije održana ni ovogodišnja svetkovina knjige pod kupolama Sajma, čija je Hala 1 jedno vreme čak bila pretvorena i u kovid bolnicu. Tradicionalni oktobarski svečarski susret izdavača sa desetinama hiljada čitalaca premešten je u knjižare i u veliki šator na Trgu republike, pa su veliki popusti i najnoviji naslovi makar delimično uspeli da nadomeste makar delić one specifične sajamske atmosfere kojoj se jednako raduju svi koji ne mogu da zamisle život bez knjige.

Od polovine marta u celome svetu nije održan nijedan veći međunarodni sajam knjiga i gotovo sve najveće svetske manifestacije ove vrste deo planiranih programa pretočile su u digitalne sadržaje.

Sve tribine potom će se naći na sajamskom jutjub kanalu i biće dostupne publici preko linkova na mnogim sajtovima naših medijskih kuća.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.