plakat konacno

Nemanja Radulović sa svojim kolegama iz sastava Double Sens na filmu

Dojče gramofon i francuska filmska i video kuća Neutra pokrenuli su nov ciklus inovativnih, audiovizuelnih serija pod nazivom “UNIQUE – un artiste, un lieu, un concert” (Jedinstven – umetnik, mesto, koncert) koji uključuje neke od najznačajnijih muzičara današnjice. Prvi dokumentarni film – koncert je snimljen u neolitskom naselju Karnak i u njemu učestvuje  Nemanja Radulović  sa svojim kolegama iz sastava Double Sens.

Premijera je održana 23. januara i od tada se film emituje u više od 400 bioskopskih dvorana širom Francuske, Belgije i Švajcarske.

Dr Clemens Trautmann, predsednik Dojče gramofona je povodom premijere filma istakao zadovoljstvo što su iskoristili jedinstvenu priliku da na svež način predstave klasičnu muziku i povežu je sa bioskopom, televizijom i onlajn publikom. Njihov glavni cilj je da svojim umetnicima omoguće da umetničke projekte predstave u specifičnim audio-vizuelnim formatima koji imaju odličan kvalitet i širok domet do publike. 

“Snimanje koncerata na zadivljujućim mestima i izvan tradicionalnih koncertnih prostora nudi novi umetnički pristup živoj klasičnoj muzici. Bioskopska i televizijska publika su ciljni gledaoci ovih jedinstvenih predstava sa željom da oni postanu i koncertna publika. Neutra sarađuje sa mladim talentovanim rediteljima, poznatim po svojim radovima u drugim žanrovima kao npr. u pop muzici. Kroz ove projekte garantujemo umetničku izvrsnost i posebnu vrstu integriteta koja uključuje neverovatna zvučna iskustva”, istakao je Filip Širer, direktor Neutra produkcije povodom premijere ovog filma. 

Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da dve večeri u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine ekskluzivno prisustvuje projekciji ovog filma, uz prisustvo Nemanje Radulovića i jednog dela njegovih kolega – muzičara koji su učestvovali u snimanju filma. 

Projekcije su zakazane za 17. i 18.mart sa početkom u 21h, a ulaznice po ceni od 400 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.