fbpx

NAJSTRAŠNIJI HOROR GODINE: PRIZIVANJE ZLA: ĐAVO ME JE NATERAO

FILM SNIMAN PREMA ORIGINALNIM ZAPISIMA NAJPOZNATIJIH DEMONOLOGA

Novi bioskopski hit kompanije Warner Bros. PRIZIVANJE ZLA: ĐAVO ME JE NATERAO, u distribuciji Blitz filma, već je prvog vikenda prikazivanja pogledalo rekordnih 10.190 gledalaca (sa zaradom od 4.385.509,00 rsd ), te je time ostvario najjače otvaranje franšize Prizivanje.

Ovo je treći film franšize Prizivanja koji otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubistvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istraživače paranormalnog Eda i Lorejn Voren. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića, i odvodi ih daleko od svega što su ikad pre videli.

Film počinje sa Vorenovima i sveštenikom koji pokušava da istera zlog duha iz tela dečaka Dejvida. Prema reditelju Čavsu, u arhivama nisu pronađene fotografije stvarnog egzorcizma, ali više svedoka je izjavilo kako je Dejvid levitirao. Publika je to videla u mnogim filmovima o egzorcizmu. Reditelj je stoga odlučio da pomeri granicu na sekvencu u kojoj je Dejvid pucanjem kostiju pretvoren u ljudsku „perecu“.

“Kad vidite levitaciju, u tome postoji nešto čarobno”, kaže Čavs. “Ali videti malo dete koje prolazi kroz takva iskrivljenja, i u biti je fizički mučeno, bilo je jako uznemirujuće.”
Kao da nije bio dovoljan ovakav jezivi uvod, glavna radnja filma je inspirisana još jednim istinitim događajem u kojem se po prvi put u istoriji SAD-a osumnjičeni za ubistvo branio zaposednutošću demonom.

Reditelj filma je Majkl Čivs, producenti su Džejm Van i Piter Šafran, a za zastrašujući scenario je zaslužan Dejvid Lesli Džonson-MekGoldrik. Scenario je nastao prema priči Džejmsa Vana i Dejvida Lesli Džonsona-MekGoldrika, a zasnovan je na likovima koje su stvorili Čad Hajs i Keri V. Hajs. U ostalim ulogama su Ruairi O’Konor, Saru Ketrin Huk i Džulijana Harda.

Film u distribuciji Blitza, možete pogledati u svim bioskopima, u premium formatima: IMAX i 4D, kao i u 2D formatu. Ulaznice su u prodaji online i na blagajnama bioskopa.

More Stories
Veritas je priznat od strane Gartnera kao vodeći igrač po 14-ti put zaredom