fbpx

Filmski festival PRODUŽI NAJKRAĆI DAN 2020

Festival je besplatan i biće dostupan na Cinesseum platformi 24 sata

Najkraći dan, je manifestacija posvećena kratkometražnom filmu, koja se i ove godine, po sedmi put, održava 21. decembra, povodom proslave Svetskog dana kratkog filma. Manifestacija  koju organizuje udruženje Filmkultura uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Filmskog centra Srbije, biće održana u online formatu, pod sloganom “Produži Najkraći dan”. 

Ovogodišnji program festival obuhvata pet masterklas predavanja koja će se baviti različitim aspektima produkcije kratkometražnog filma, a koja će se se realizovati 19. i 20. decembra, putem Zoom platforme, kao I filmski program sačinjen od selekcije najboljih evropskih kratkometražnih filmova Evropske filmske akademije, kao i selekcije kratkih amaterskih i studentskih filmova.

U okviru EFA programa biće prikazano 12 filmova iz Velike Britanije, Francuske, Švacarske, Litvanije, Nemačke, Portugala, Belorusije I Bugarske, među kojima je i dobitnik European Film Award za  najbolji kratkometražni film- ALL CATS ARE GREY IN THE DARK, u režiji Lasse Linder-a (Švajcarska).

Repertoar čini i 11 amaterskih filmova iz Srbije i Slovenije, kao i 11 filmova mladih filmskih stvaraoca, studenata režije iz Beograda, Sarajeva, Novog Sada i Banja Luke. Za mnoge od njih ovo će biti prvo javno, premijerno prikazivanje njihovih filmova. 

Celokupan filmski program festival je besplatan i biće dostupan na Cinesseum platformi tokom 24 sata Najkraćeg dana. 

 Produžite Najkraći dan i iskoristite priliku da pogledate preko 30 filmskih ostvarenja na proslavi najkraćeg dana u godini i dana kratkometražnog filma.

More Stories
Ničiji mehurići