fbpx
LookerWeekly.com magazin

Filmovi koje ne smete propustiti na 12. Merlinka festivalu

Martovski LookerWeekly 2021 baner

Nečujan (Unsound)

Dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 3. do 6. decembra u Domu omladine Beograda pod sloganom „Festival na rubu nervnog sloma“. Tokom četiri festivalska dana premijerno će biti prikazano više od 80 igranih, dokumentarnih i kratkih LGBT filmova, a mnogi od njih će imati srpsku premijeru. Preporučujemo vam tri filma koja ne smete propustiti. 

Igrani film

Nečujan (Unsound)

Ian Watson, Australija, 2020

Film prati dvoje mladih ljudi na prekretnici njihovih života. Kada se gitarista Noa vrati iz Velike Britanije kod majke u Sidnej, naleti na noćni klub za gluve, koji vodi gluvi Fin. Dok se njih dvojica upuštaju u vezu, Noa podržava Fina da postane transrodni muškarac. Kroz međusobnu ljubav prema muzici iz dve različite perspektive, odvija se njihova ljubavna priča. 

Subota, 5. decembar 13.30, Velika sala Doma omladine Beograda

Dokumentarni film

Transformeri (Transformitas)

Chad Hane, Kuba – Sjedinjene Američke Države, 2020. 

Sniman tajno bez dozvole kubanske vlade, ovaj intimno epski dokumentarac se kreće između prošlosti i sadašnjosti i upoređuje teškoće sa kojima su se suočavale različite generacije LGBTQ osoba na Kubi. Transformeri predstavlja dirljivu priču o žrtvi, prijateljstvu i moći umetnosti da transformiše naš život.

Subota, 5. decembar u 14.00,  Sala Amerikana Doma omladine Beograda

Igrani film

Smrt će doći i imaće tvoje oči
Hoze Luis Tores Liva, Čile, 2019.

Dve žene koje su delile čitav život zajedno, suočavaju se sa neizbežnom bolešću jedne od njih. Bolesna žena odlučuje da ne prolazi bilo kakvo lečenje i sele se u malu kolibu. Stoga, one će se ponovo prepustiti ljubavi, učvrstiti svoju vezu, dok smrt čeka svoj trenutak.

Petak, 4. decembar u 14.00, Sala Amerikana Doma omladine Beograda

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.