Come Along Wind

Stray Dogg: Novi album

Šestočlani beogradski sastav Stray Dogg predstavlja svoj treći studijski album, “Come Along Wind”, koji objavljuje tačno tri godine posle uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong”.

“Come Along Wind” je sniman krajem maja i početkom juna u studiju G.I.S. u Kastvu iznad Rijeke, a producent je bio Matej Zec (Straight Mickey and the Boyz, Veliki prezir, My Buddy Moose, Jonathan…), koji je uradio i miks i mastering albuma.

Dukat Strajnić (vokal, kompozitor, gitarista) i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.

“Posle tri godine objavili smo novi album i zaista sam presrećan kako zvuči. Iskoristili smo veličinu studija i priliku da sve instrumente snimamo zajedno, tako reći uživo, jer smo zaključili da će energija albuma tako biti najizražejnija, i mislim da se to čuje. Oseća se jako prisustvo celog benda koji više nije samo pratnja meni kao kantautoru i mislim da je to pravi put kojim naš bend i treba da ide,” smatra Dušan Dukat Strajnić.

Vizuelna komponenta pesama na “Come Along Wind” dobila je poseban značaj kroz originalni artwork koji je delo Davora Gromilovića, koji je o ovoj saradnji rekao: “Bend Stray Dogg me je kontaktirao i pitao da li bi bio zainteresovan da im za novo izdanje radim cover. Budući da bend pratim od ranije i da mi se dopada to šta rade, prihvatio sam izazov. Što se tiče saradnje, moram naglasiti da je Stray Dogg fenomenalan za saradnju i da sam veoma uživao u ovakvoj vrsti umetničkog projekta.”

Prvi singl sa “Come Along Wind” je “No One But You”, a Stray Dogg priprema i nekoliko video spotova u sledećih šest meseci. Beogradska promocija albuma zakazana je za 21. novembar u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Do kraja godine i početkom 2016. Stray Dogg će koncertno predstaviti nove pesme u regionu i svuda gde ih pozovu.

“Come Along Wind” će od 12. oktobra ograničeno vreme biti dostupan kao “plati koliko želiš” album na bandcamp stranici Stray Dogg-a (http://straydogg.bandcamp.com) i Pop Depresije (http://popdepression.bandcamp.com), a ubrzo zatim i na svim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Amazon…).

Fizičko izdanje albuma na CD-u biće dostupno krajem novembra.