Screen Shot 2016 04 26 at 22.42.59

Garbage ima novu pesmu

Garbage predstavili su svoj najnoviji singl “Empty” sa albuma “Strange Little Birds” koji će biti objavljen 10. juna za bendovu izdavačku kuću “Stunvolume”.

[su_quote cite=”izjavila je Shirley Manson.”]Empty je baš ono što kaže. Priča o praznoći, [/su_quote]

“Strange Little Birds” je šesti studijski album Garbage-a i snimljen je i produciran u Los Anđelesu.

Garbage čine Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker i Butch Vig. Garbage je izdao svoj žanrovski prkosan i revolucionaran debi album 15. avgusta 1995. godine u vreme kada je grandž muzika dominirala mejnstrim kulturom. Njihov prepoznatljiv pristup pisanju pesama i produkcija – mešanje elemenata rocka, popa i elektronske muzike – zadobilo je pažnju kritičara i fanova širom sveta.

Drugi album “Version 2.0” objavljen je 1998. godine i odmah je izbio na vrh svetskih top lista a doneo im je i više nominacija za Grammy uključujući i onu za “Album godine”. Naredna dva albuma “Beautiful Garbage” i “Bleed Like Me” objavili su 2001. i 2005. godine. Posle pauze od sedam godina, bend je objavio svoj peti studijski album “Not Your Kind of People” 2012. godine. Album je magazine Rolling Stone svrstao u Top 50 albuma te godine i nazvan je “alternativa svemu”.

Do sada je Garbage prodao preko 12 miliona albuma širom sveta i nastupali su u više od 35 zemalja. Prošle godine proslavili su 20. godina postojanja rasprodatom turnejom “20 Years Queer” i objavili specijalnu ediciju debi albuma, remasterovanu i obogaćenu nikada ranije objavljenim materijalom.