Resonate 2017 baloni

Počeo je 6. Resonate!

Šesto izdanje ​Resonate festivala, ​otvoreno je juče u prepunoj Jugoslovenskoj kinoteci u prisustvu brojnih predavača i umetnika i mnogobrojne publike iz Srbije i inostranstva. Festival su otvorile direktorka festivala Maria Jelesijević, kustoskinja ovogodišnjeg izdanja – Nora Omurku (Nora O’Murchu) i Antonia Folguera iz evropskog projekta We Are Europe, čiji je Resonate član od prošle godine. One su predstavile program predstojećeg Resonate festivala i istakle važnost saradnje između sličnih festivala. Partneri ovog Resonatea su čuveni festival Sónar iz Barselone i c/o Pop iz Kelna, koji su doprineli programu ovogodišnjeg Resonate-a i doveli neke od vrhunskih svetskih umetnika i muzičara u Beograd.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti ​i kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana​ i trajaće do subote, 22. aprila 2017. ​

​Programsk​i koncept​ čine i ove godine dnevni i večernji deo​: CONFERENCE​ i MUSIC​, a umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

​Program šestog Resoantea počeo je predavanjima u Jugoslevenkoj kinoteci, a nastav​io​ se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or – EOAN umetnice Florence To i Signals, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva​. Izložba će trajati sve do subote uveče, odnosno do kraja festivala.​ Veče se završ​ilo koncertom u Domu omladine Beograda, na kome ​su nastup​ili beogradski gitarista WoO, zatim bunbnjar Nemanja Aćimović i​ velika gitarska zvezda Stephen O’Malley!