Zoran Predin u gostima kod Ludih žena

Moja draga

Užička grupa Lude žene u prvom singlu sa predstojećeg drugog albuma na poziciji vokala ugostila je legendarnog Zorana Predina, koji će 14. februara održati koncert na beogradskom Kolarcu.

Kako sami članovi grupe kažu za sebe, anarhoidna šestorka iz Užica koja svoj najveći hendikep, vizuelnu neatraktivnost, koristi kao svoj najjači adut, konkretne korake napravila je 2009. i kao kruna rada tri godine kasnije izašao je prvi album “Anahronija”.

Nakon promovisanja debitantskog izdanja, posvetili su se radu na drugom albumu, a uvertiru u celu priču pravi singl “Moja draga” snimljen sa doajenom Zoranom Predinom.

„Sa Zoranom smo se upoznali 2011. godine na Festivalu Centrala, gde su nastupale Lude žene i njegova Globoka grla, a ideju o saradnji prvi put je pomenuo Zoran u nekom od beogradskih nedeljnika odmah potom. Međutim, saradnja na pesmi „Moja draga”, zapravo je nastala na našu inicijativu. Pesma nije pravljena posebno za Zorana niti je u prvi mah bilo planirano da je on peva. Do te ideje smo došli kasnije, nakon što je numera bila već gotova. Primetili smo da bi Zoran mogao da joj da novi feeling, predložili mu da je otpeva, on je pristao i to je to”, objasnio je Radovan Cicvarić, gitarista Ludih žena, kako je došlo do saradnje sa poznatim muzičarom.

Sa ciljem da što većem broju publike predstave novu numeru, Lude Ženeomogućile su svima da sa njihove Facebook strane preuzmu pesmu “Moja draga”, za koju će uskoro biti objavljen i video spot.

“Sve pesme za drugi album su snimljene, većina u Beogradu u studiju Strip, a nešto i u Užicu u studijima Talija i Yojo. Materijal je trenutno u fazi miksanja, a produkciju potpisuje Saša Janković. Očekujemo da album bude spreman za publiku u martu, kada bi trebalo da počne i promocija, tako da bi na proleće krenuli i sa svirkama”, otkrio je planove Zoran Đukić, bubnjar Ludih žena.