depeche mode novi video spot za

Depeche Mode: Novi video spot za singl Cover Me

Muzičke ikone, višestruko platinasti muzički pioniri,  Depeche Mode debitovali su novi video spot za singl “Cover Me”.

Svako ko bar malo poznaje njhov rad i opus, zna koliku pažnju ovaj bend posvećuje  vizuelnoj prezentaciji, te su njihovi video spotovi često umetnost u malom formatu.

 

Bitan naglasak u video prezentaciji daju i saradnici koje Depeche Mode pažljivo biraju , sarađujući tako sa svetski priznatim rediteljima koji su im zauzvrat kreirali neke od najmoćnijih i najuticajnijih kratkih filmova u muzičkoj istoriji. Među njima posebno mesto zauzima holandski fotograf i reditelj, Anton Corbijn, koji je ,osim prepoznatljivih fotografija benda, vrlo često bio umetnički direktor i dizajner  njihovih albuma i singlova, binski i scenski dizajner za potrebe njihovih epskih turneja, kao i naravno autor nekih od njihovih legendarnih video spotova.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Ne čudi stoga da je upravo, Corbijn , autor najnovijeg video spota, “Cover Me” koji nastavlja muzičku sagu albuma “Spirit”. U ovoj video priči, Dave Gehan je zamišljeni astronaut, koji uznemireno luta praznim ulicama Los Anđelesa, dok ga istovremeno vidimo  i kako lebdi u svemiru. Crno-beli spot je u kontrastu  sa igrom svetlosti  i senke,  koja podvlači izolovanost i usamljenost astronauta kako u kosmosu, tako i na Zemlji.

Za mene je iznenađenje kako je na kraju ispao spot  ‘Cover Me’ . Interesantna mi je ta ideja, da je poput same pesme i video podeljen u dve polovine. Pesma je ovde,  a onda te na neki način poput svemirskog broda, odvede tamo, negde drugde, komentariše Gahan.

“Cover Me” je jedna od kljućnih pesama sa četrnasetog albuma benda, Spirit. Kao podršku singlu, Depeche Mode će objaviti i remiks paket  u 3 različita formata koji će pojaviti u prodaji  6.oktobra, kao digitalno, CD i vinilno izdanje.

U međuvremenu, Depeche Mode nastavljaju sa svojom dugačkom turnejom, koja se nakon tromesečnog boravka u Evropi, preselila u Severnu Ameriku, gde je u toku do sada nezapamćena “Spirit” turneja sa četiri puta rasprodatom legendarnom Hollywood Bowl salom u Los Anđelesu i dva rasprodata koncerta u Medison Square Gardenu u Njujorku.  Depeche Mode će se vratiti u Evropu zimus, na zakazane dodatne koncerte, da bi zatim nastavili put ka Južnoj Americi, što znači da će ih tokom ove  “Spirit” turneje ukupno gledati preko tri miliona ljudi!