slika 974 IMG 0015a

Koncerti na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu

Posetioci Kalemegdana, i ove godine biće u prilici da uživaju u muzici mladih umetnika – učenika Muzičke škole „Stanković“, koji će se predstaviti na Muzičkom paviljonu u okviru sedam koncerata tokom maja i juna meseca.

Prvi koncert održaće učenici Gudačkog odseka MŠ „Stanković“, zajedno sa svojim kolegama na klasičnoj gitari, u četvrtak 11. maja od 19 časova.

Mladi umetnici će se ovom prilikom predstaviti raskošnim koncertnim programom, a posetioci će biti u prilici da čuju dobitnike mnoštva nagrada na domaćim i internacionalnim muzičkim takmičenjima, kao i buduće studente bostonskog „Berklija“ i Kraljevskog koledža u Madridu. Bogat program ovog koncerta uključuje dela na potezu od Baha, Botesinija i Betovena, preko Paganinija, Sarasatea, Karkasija i Vijenjavskog, pa sve do Džona Vilijamsa i Petra Stojanovića.

Dan kasnije, u petak 12. maja u 19 časova pred gostima Beogradske tvrđave nastupiće Džez odsek MŠ „Stanković“, čiji učenici i profesori svojim izvođačkim, autorskim, pedagoškim i diskografskim angažmanima čine džez zajednicu čitave naše zemlje živom.