ID 10060301

Spektakularan koncert na Trgu

Spektakularni koncert Big bend RTS-a sa specijalnim gostom Duškom Gojkovićem nastupiće na Trgu republike 30. aprila u 19 časova za Međunarodni dan džeza.

Ove godine će, kao nastavak inicijative Sekretarijata za kulturu grada Beograda, u okviru obaležavanja “Dana Beograda 2016”, a u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije, centralno biti obeležen Međunarodni dan džeza velikim koncertom na Trgu republike, sa početkom od 19 časova.

Duško Gojković je jedini džez muzičar iz jugoistočne Evrope koga je zabeležila svaka relevantna džez Enciklopedija. Pored širom sveta prepoznatljivog zvuga njegove trube, iza njega stoji opus od gotovo dve stotine kompozicija, stotina aranžmana za različite sastave i veliko iskustvo bendlidera.

Poslednjih godina rado sarađuje sa Big bendom RTS-a, sa kojim ima još uvek aktuelan CD Latin Haze koji je dobio odlične kritike i u Americi.

Big bend RTS-a iz koga je i Duško Gojković krenuo u svet, nukleus je i glavni pokretač džez muzike u Beogradu i Srbiji. Big bend RTS-a danas uspešno nastavlja tradiciju prethodnih generacija koje su gradile renome orkestra i prirodno pomera umetničke granice tako da je orkestar postao ravnopravni član svetske porodice velikih džez orkestara.