fbpx

Horsko druženje u gradu

U nastavku akcije “osvajanja” grada magazin Liceulice u saradnji sa horom „Svetonazori“ organizuje novo druženje u nedelju, 7. jula u 20h, ovoga puta u parku Manjež.

Povezujući javni prostor, angažovanu umetnost i socijalni aktivizam hor „Svetonazori“ će svojim nastupom na otvorenom, u gradskom parku, doprineti razvoju programa Liceulice i istoimenom magazinu.

Nekoliko gradova u Srbiji i regionu je zahvaljujući magazinu Liceulice dobilo svoje “ulične novine”. Koncept podrške ugroženima kroz prodaju “uličnih novina“ je inače već odavno prisutan na ulicama širom sveta. Ulične novine „Liceulice“ su kao oblik socijalnog preduzetništva posvećene pružanju pomoći najugroženijima, ali su svojim sadržajem jedini mediji koji se u kontinuitetu bavi pitanjima solidarnosti, inkluzije, održivosti, ekologije i aktivizma u različitim vidovima .

Važno je da ovaj jedinstveni model angažovanja i socijalnog uključivanja osoba sa invaliditetom, beskućnika, Roma, osoba sa smetnjama u razvoju, samohranih majki i drugih najugroženijih grupa bude podržan od cele zajednice kako bi postao održiv i imao dugoročne pozitivne efekte na celokupno društvo. Do sada su svoj doprinos programu dali mnogi pojedinci, organizacije i kompanije ali i verni čitatelji magazina kojih za sada, samo u Beogradu ima preko 5 000, navodi se u saopštenju magazina Lice ulice.

More Stories
Nova godina u Budvi