fbpx

Oleg Kieryev vas poziva da osetite duh fanntastične epohe 60-ih godina!

To je zlatni period super zvezda o kojima i do danas kruže legende. Velikani milsi Čarli Parker i Džon Koltrejn su već izveli svoje muzičke revolucije i inicirali nove stilove; Mejls Devis je već proglašen za velikog muzičara, a budući titani Kit Džaret i Čik Koria su započeli svoj uspon. 30. novembra vas pozivamo da otputujete u 60-е džez godine i da poslušate muziku najvećih i najupečatljivijih zvezda tog vremena od 20h u SKC-u.
Na desetine ogranaka, eksperimenti, eksplozija novih ideja… 60-te godine su ispunjene inspiracijom, slobodom i novim mislima.  Kul džez, bipop, bosa-nova i, naravno, tradicionalni džez – sve to ćete moći da čujete na koncertu Olega Kireyeva i njegovog ansambla.

Oleg Kireyev je veoma priznati saksofonista koji je izvanredno upoznat sa tom epohom i ne samo na rečima. Oleg je bio učenik samog Bada Šenka, izuzetno poznatog predstavnika west coast džeza čiji saksofon svira u pesmi  «California Dreaming». Bad Šenk je 60-ih godina spajao džez sa indijskom muzikom zajedno sa Ravi Šankarom, svetski priznatim izvođačem na sitaru  s kojim su se tih godina družili i sarađivali The Beatles. Oleg dobro poznaje i voli džez tradiciju iz tog perioda i spreman je da svoje priče podeli sa slušaocima.

More Stories
kule
Fascinantni tornjevi