Lorejn k1 1 e1421318642685

Lorejn Paskal: Zdravlje iz rerne

Lorejn je karijeru započela kao manekenka, sarađujući sa najpoznatijim svetskim kreatorima, ali je kuvanje oduvek bilo njena najveća strast. Naša publika ima priliku da je prati na kanalu 24Kitchen. Zdravije iz rerne sa 100 novih i originalnih recepata je njena knjiga u izdanju Bookinga.

Prve kulinarske korake napravila je u Lejtsovoj kulinarskoj školi, a znanje je proširila na Međunarodnom fakultetu za kulinarstvo i to kao student generacije. Radila je u najprestižnijim restoranima sveta, a široj javnosti je postala poznata putem TV ekrana, zahvaljujući svom zabavnom i „zaraznom“ stilu kuvanja.

Njeni recepti su neverovatnojednostavni i ujedno oduzimaju dah, zbog čega su sve njene knjige postale bestseleri. Samo u Velikoj Britaniji, prodato je preko milion Lorejninih kuvara!

Ova pred vama, Zdravije iz rerne sa 100 novih i originalnih recepata posvećena je, naravno, zdravoj ishrani. Kao i obično, Lorejn i ovoj temi pristupa na specifičan način, polazeći od pretpostavke da pripremanje hrane, kao i sama hrana, moraju imati element zabave. Želela je da pokaže da zdrava ishrana ne podrazumeva odricanje od svih lepih stvari u životu!

Tako je započeo dugi niz eksperimenata u kojima joj je pomagao ceo jedan tim profesionalnih nutricionista. Plodovi njenog rada sabrani su u ovoj knjizi sa 100 originalnih recepata i isto toliko vrhunskih ilustracija za niskokalorična jela iz rerne, koja su ipak izuzetno ukusna i zabavna za pripremu.

Uz svaki Lorejnin “zdravi” recept priložena je i uporedna tabela sa nutritivnim i kalorijskim vrednostima uobičajenih verzija istih jela, tako da ćete znati koliko ste kalorija “uštedeli”. Na vama je samo da, bez griže savesti, uživate u ovim “antistres” receptima – od klasičnih hlebova i slanih jela, preko biskvita i keksića, pa sve do božanstvenih torti i kolača…