Sara Munari
Sara Munari

Beogradski mesec fotografije – nedelja druga

Nakon fantastičnog otvaranja 6. Beogradskog meseca fotografije kojem je prisustvovalo više od 200 posetilaca, u drugoj nedelji festival još novih izložbi.

U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56) otvorena je izložba “Nemoj da kažeš mojoj majci”, Sare Munari. 

Izložba predstavlja apsurdno putovanje na planetu Musa 23 MUnari SAra na koje je autorka otišla kako bi pronašla oca, obolelog od Alchajmera. Reč je o metafori nesposobnosti komunikacije i emotivnom gubitku bližnjih. Izložena dela imaju oblik stare, pohabane i iznova otkrivene, rukom izrađene arhive. Sačinjena su od fotografija i lažnih dokumenata koji, koji rasuti unaokolo pričaju priču. 
Kustos izložbe je Simone Aconi, predstavnik festivala Grenze – Arsenali Fotografici 
Izložba traje do 17. aprila. 

Tamo gde svici sire krila Promo 1

U Institutu Servantes u Beogradu (Čika Ljubina 19) u otvorena je izložba “Tamo gde svici šire krila” Oskara Alvarada. 

Izložba je autorova emocionalna potreba za razmišljanjem o prostoru kome pripadamo. Potreba za pronalaženjem našeg identiteta u mestima iz prošlosti koja još uvek žive, ili u odsustvu osoba i bića koja obitavaju u njima. Ovo je umetnikova potreba da špansko selo Deleitosu vizuelno interpretira, dočara misteriju prisutnu u svakodnevici, u poetskoj prirodi koja se skriva u nepoznatom. 
Izložba traje do 18. aprila.

Elea Jeanne Schmitter FB

Sutra, 5. april u 18h u Francuskom institutu u Srbiji (Knez Mihailova 31) je otvaranje izložbe “40 godina-70 kilograma” Eleje Šimiter.

Izložba je umetničko fotografski pogled na život u svetu zasnovanom na podacima i normama skrojenim prema telu muškarca i njegovom uticaju na život žena. U oblasti medicine, industrije i tehnologije muškarac od četrdeset godina koji je težak sedamdeset kilograma smatra se tipskim modelom i referencom. Infrastruktura i oprema koja se koristi svakodnevno prave se bez uzimanja u obzir ikakvih razlika, naročito onih između polova. 

Izložba traje od 5. aprila do 27. aprila.

Više informacija o festivalu možete pronaći na stranici: 
www.belgradephotomonth.org.