Snapchat 355604427

Vikend ženskog stvaralaštva: Počeo je festival „All Girls Street Art Jam“

Novi mural u Dobračinoj 59b, i izložba street art umetnica u galeriji O3one

Festival ženskog stvaralaštva i ulične umetnosti „All Girls Street Art Jam“ počeo je sinoć na Dorćol Platzu u u Dobračinoj 59b i trajaće do kraja vikenda, kada će ljubitelji grafita moći da posmatraju kako internacionalne street art umetnice oslikavaju mural, da posete izložbu u galeriji O3oe, na istu temu i na istoj adresi, kao i da pogledaju nastup benda  Pretty Loud ili da učestvuju u razgovoru sa učesnicama i istoričarkom umetnosti Ljiljanom Radošević.

Ovogodišnji festival, koji se održava pod sloganom „All Girls All Green“, zvanično je otvoren u petak, 18. juna od 19h, kada je i upriličena konferencija za novinare, a galerija O3one otvorila vrata svojim posetiocima nove izložbe posvećene uličnoj umetnosti.

„Želim da se zahvalim prvo umetnicama koje su došle i koje čine drugi po redu All Girls Street Art Jam, koji se nadam da će se održavati u narednim godinama u još većem obimu,“ rekla je povodom otvaranja Festivala Aleksandra Petković.

Na drugom po redu „All Girls Street Art Jam-u“ učestvuju internacionalne street art umetnice, kao što su to: Sunita Fišić (BIH), Alba Miočev (CRO), Jana Danilović (SRB), Marija Tica (RS), Kaldea (FRA), OH Barbara (SRB), Tijana Tri (SRB), TKV (SRB), i, naravno, osnivač festivala Aleksandra Petković.

Prvi ženski romski bend Pretty Loud nastupaće večeras od 18h u Dobračinoj 59b, u okviru muzičkog programa All Girls Street Art Jam. 

Poslednjeg dana festivala, u nedelju od 15h, biće održan razgovor street art umetnica i istoričarke umetnosti Ljiljane Radošević, koja se upravo bavi temom ulične umetnosti u našem gradu, autor je i vođa „Urban Hike“ šetnje pored značajnih gradskih grafita i virtuelne izložbe beogradskih grafita: https://vrallart.com/vr…/eg/take_3_street_art_belgrade/

Generalni sponzor festivala je Roma Company, a projekat su podržali Francuski institut i Delegacija Evropske unije.

tekst: Tijana Janković-Jevrić i Jelena Đokić

foto: Jelena Đokić