Vuk Rsumovic

Vuk Ršumović radi na novom scenariju

Scenario za film „Živi“ Vuka Ršumovića je među 12 odabranih iz celog sveta koji će učestvovati u okviru sekcije Script&Pitch jednog od najvažnijih evropskih programa za razvoj filmskih projekata – TorinoFilmLab.

Script&Pitch je napredan program za scenariste i reditelje igranih filmova koji traje 9 meseci – od marta do novembra 2016. godine.

Ovaj renomirani program sastoji se od tri rezidencijalne radionice i dve onlajn sesije i prati kompletan proces pisanja scenarija, nudeći blisku saradnju i uvid u izazove koji su deo svakog koraka: od ideje i strukturiranja materijala kroz prvu i drugu verziju scenarija, pa sve do susreta sa specijalnom selekcionom komisijom u okviru TorinoFilmLab Meeting Event-a tokom Filmskog festivala u Torinu u novembru ove godine.

Odabrani scenariji (za prvi ili drugi film) imaju mogućnost da apliciraju za učešće u programu TorinoFilmLab FrameWork 2017. godine, u okviru kojeg se dodeljuju Production Award i Audience Award (uključuju i novčana sredstva), ali i druge nagrade.

Jedan od scenarija koji su prošle godine bili odabrani za program TorinoFilmLab FrameWork bio je, recimo, novi projekat „Sunset“ mađarskog reditelja Lasla Nemeša (László Nemes), čijie je debitansko ostvarenje “Šaulov sin” osvojilo Gran pri Filmskog festivala u Kanu i Zlatni globus za najbolji strani film.