Nemanja Vorkapic i Bogdan Zdjelar
Nemanja Vorkapić i Bogdan Zdjelar

Krilate pesme i prijatelji

Povodom dana Sv. Trifuna i Sv. Valentina, Narodni muzej Pančevo organizuje događaj Krilate pesme i prijatelji u petak, 12. februara u 19 sati, (Svečana sala Muzeja).

Poeziju Krilate pesme predstaviće Milosava Pavlović, Ivanka Radmanović i Gordana Vlajić, koje su se svojim dosadašnjim književnim radom izdvojile na srpskoj književnoj sceni. Kao autorke su uvažene i od strane kritike i od čitalaca. Svaka sa autentičnim i prepoznatljivim stilom, predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo.

Ovo veče obeležiće i otvaranje izložbe fotografija pod nazvom DVA. Autori fotografija su multimedijalni umetnik Nemanja Vorkapić i muzičar Bogdan Zdjelar. Različiti koliko i njihove fotografije, mladi umetnici imaju želju da uvuku publiku u svet dualnosti i prikažu svoja dva dijametralno različita pogleda na ljudsko telo. Nemanja će se takođe predstaviti i instalacijom “Kad zatvorim oči vidim bolje”, a publika će imati priliku da uživa u koreografiji mlade pančevačke balerine Maje Golubović, kao i u muzici harfistkinje Sare Vlajić.

Dobrodošli u Narodni muzej Pančevo u petak, 12. februara 2016. godine, u 19 sati.