fbpx

Workshop Staše Zurovca

Koreograf, reditelj, dramaturg i scenograf, autor niza originalnih cjelovečernjih baleta i dramskih predstava Staša Zurovac (Hrvatska) održaće radionicu i predavanja od 8. do 12. februara ove godine u Institutu za umetničku igru Beograd.

Staša Zurovac diplomirao je na Školi za klasični balet u Zagrebu, usavršavao se u Sankt Petersburgu na Akademiji Vaghanova. Bio je prvak baleta Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu. Radi kao koreograf, reditelj, dramaturg i scenograf.

Tema radionice je:

Bilo šta-bilo kako;

Bilo kad-bilo ko;

Nikad;

Niko nikad-uvek neko;

Ko i za? Što?

Autor je velikog broja originalnih celovečernjih baleta i dramskih predstava. Dobitnik je mnogih nagrada. Bivši je direktor Baleta HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke (Hrvatska).

Kao igrač gostovao je u plesnoj kompaniji Compania Portoguesa de Bailado Contemporaneo. Ostvario je veliki broj koreografija u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Beogradu, Novom Sadu, Ljubljani, Mariboru i Lisabonu.

Svojim prvim celovečernjim baletom Cirkus primitif balet (2003), najavio je novo plesno doba i duh hrvatskog baleta, a kasnijim projektima potvrdio je status koreografa koji u svojim delima interpretira duh postranzicijskog i postmodernog vremena.

Njegov kultni balet Ko to tamo peva na muziku Vokija Kostića, igra se preko deset godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Poslednji balet koji je radio u Beogradu je Severna bajka u Operi i tetaru Madlenianum, kao i koreografiju i scenski pokret za dramsku predstavu Razbijeni krčag JDP-a.

Zainteresovani za radionicu se mogu prijaviti na telefon 011 41 40 421 i 063 714 42 01. Institut za umetničku igru, Bulevar vojvode Mišića 43, Beograd.

More Stories
Premijera: Tramvaj zvani želja