film tesla na kikcstarter u

Film Tesla na Kickstarter-u

Novi film o Nikoli Tesli je na Kickstarter-u. Povodom ove kampanje urađen je veoma zanimljiv video, koji ilustruje novu filmadžijsku ideju posvećenu našem naučniku, a ujedno predstavlja i rad naša dva talentovana mlada umetnika.

Video prikazuje numeru “The M Theme”, autora Mladena Pecovića, koja će se naći u filmu Tesla. Slike kojima je ilustrovana kompozicija delo su slikara Saše Montilja iz Zemuna. Video je sastavio tim iz Phoenix Cretaive Studio, među kojima je i producent Milena Smiljanić. “Ona je zapravo i naišla na Internetu na moj rad i predstavila ga ostatku tima. Jako im se dopao moj stil i tako smo stupili u kontakt. I bio sam malo je reći oduševljen celom pričom,” objašnjava kompozitor i gitarista Mladen Pecović.

U filmu Tesla, dvadesetogodišnji haker Ed Vat slučajno otkriva najveće Teslino otkriće koje je čuvano od očiju javnosti.

“Kada su mi pokazali projekat, odmah sam se setio jedne od tema koje sam pisao ove godine za album instrumentalne muzike za električnu gitaru koji pripremam i koja nosi atmosferu identičnu onoj koju sam osetio iz priče koji mi predstavljena,” kaže gitarista Mladen Pecović.

Autor nam otrkiva i da je Nikola Tesla njegov heroj iz detinjstva, čiji poster je, kao osnovac, držao iznad kreveta.

Pored Mladena Pecovića, muziku za film će raditi i Nikola Nikita Jeremić i Bojan Čukić.

Produkcijska i distributerska kuća Hollydan Works, čiji partneri na projketu su Phonex Creative Studio i Music Star Sarajevo, prikuplja inicijalnih 100,000 dolara za film Tesla putem sajta Kickstarter.com.

Svi oni koji budu podržali ovaj filmski projekat na poklon će, u zavisnosti od uloženog novčanog iznosa, dobiti i prigodan poklon.

Producenti planiraju da angažuju glumce kao što su to Geri Oldman, Mila Jovovič, Rade Šerbedžija… Takođe, nade se polažu na reditelja Džona Milsa.

Početak snimanja planiran je za maj 2014. godine, dok se završetak filma očekuje 10. jula 2015. godine kada će biti 159 godina od Teslinog rođenja.

foto: Saša Montiljo (YouTube screenshot)