ID 100103337

No-No za prijatelje

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Pravi ste prijatelj ako, iako umorni, otvorite svoja vrata, ili ostanete sa osobom na telefonu do jutra ne bi li ste mu ublažili bol.

Ukoliko takvo druženje pređe u ritual, postoji izvesna mogućnost da ćete na posao dolaziti sa podočnjacima i dan provoditi polu budni. Vaspitajte svoje prijatelje, jer moraju da znaju i poštuju vaš stil života, potrebe, obaveze…

Razgovor do jutra. Mnogi zbog lepog vaspitanja ne mogu da prekinu prijatelja u izlaganju, pa telefoniranje postane višečasovno. Zarobljeni u minutima polako počinjete da menjate boju u licu, a na kraju razgovora ostajete bez energije. Ukoliko ne odreagujete, sasvim je sigurno da ćete prijatelja početi da izbegavate. Kao i u svakom odnosu i ovde je potrebnio da kažete kada se osećate loše.  Na ovaj način i teške teme vam neće prestavljati problem ukoliko znate da postoji mera u vašem prijatelju.

Ljutnja, jer nemate dovoljno vremena za susrete. Ukoliko ste posvećeni samoostvarenju, poslu i to vam uzima čitav dan, svojim prijateljima možete da delujete kao neko ko ih izbegava. Zato im uvek recite kakav vam je raspored, javljajte im se i održavajte kontakte sa obaveznim planovima za susret. Družiti se znači sa prijateljem biti i u teškim i u lepim trenucima, i kada ste fizički razdvojeni.

Proganjanje je strogo zabranjeno. U druženju se dešava da neko pređe granicu i počne da vas uznemirava. Meša vam se u život, govori šta je za vas najbolje, a sve to samo jer ste mu se nekoliko puta požalili. U svemu tome potrebno je da prijatelju objasnite da granica mora da postoji, jer iako mu se žalite, mora da zna da ste sposobni da probleme sami rešite jer ste svesni da je ključ samo u vama.

Najveća lepota druženja je kada i u najvećem zanosu i žaljenju prijatelj može da razume da morate da ga prekinete. Time ne samo da pomažete sebi već i njemu da uspostavi kontrolu nad svojim očajem i mislima da je njegova situacija bezizlazna.

Budite iskreni tako ćete steći mnogo prijatelja i nećete biti sami čak i kada nemate vremena za druge. Uvek će biti vremena za poziv, možda kraći ali konstruktivniji, lepši, smisleniji. Ljubite svoje bližnje i gradite zajedničku priču upravo međusobnim vaspitanjem!

foto: Ambro at FreeDigitalPhotos.net