Novak i Boris

Beograd Borisa Malagurskog

Prvi dugometražni dokumentarni film o Beogradu, koji je svetsku premijeru imao prošle subote u Centru Sava, zaigraće na bioskopskom platnu u Velikoj sali Akademije 28, 10. novembra u 20h.

“Beograd” je film koji na originalan, duhovit i zanimljiv način prikazuje srpsku prestonicu, viđenu očima stanovnika. U 82 minuta, snimana na engleskom jeziku, prikazana je bogata istorija grada, njegova kulturna i prirodna bogatstva, noćni život, velika gastronomska ponuda i sve ono čime se ovaj grad ponosi.

“Sada je pravi trenutak da se poradi na borbi protiv lošeg imidža koji je o nama stvoren… Imamo najbolji noćni provod, sjajnu hranu, restorane, srdačne ljude. To su prednosti koje moramo predočiti svetu”, reči su Malagurskog.

Autor, poznat po dokumentarcima “Težina lanaca” i “Pretpostavka pravde”, snimao je “Beograd” na više od 80 lokacija, a među sagovornicima u filmu nalazi se i Novak Đoković.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Interesantno je da je scenario za “Beograd” je napisan još 2007. godine, ali je čekao bolje dane; finansije, donatore, i ekipu sa kojom će snimiti film, Malagurski je pronašao na internetu. Darodavci su, pored ostalih, i pojedinci iz zemlje i inostranstva kojima se dopao trejler i koji su poželeli da pomognu u realizaciji. Među njima ima i stranaca koji nikada nisu posetili srpsku prestonicu.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28 (Nemanjina 28) po ceni od 250 din.