itaopng

Zvezde italijanske opere u Sava centru

U nedelju, 27. decembra 2015. godine, u Velikoj dvorani Sava centra održaće se novogodišnji operski gala koncert na kome će, pored Simfonijskog orkestra i Hora RTS sa dirigentom Bojanom Suđićem, nastupiti zvezde italijanske opere Amarili Nica – sopran , Rosana Rinaldi – mecosopran, Lorenco Dekaro – tenor i Stefano Meo – bariton. Pevači koji će se pojaviti kao solisti na ovom posebnom muzičkom događaju su velike zvezde italijanskih, evropskih i svetskih operskih scena.

Na programu će biti najlepše italijanske operske arije, dueti i ansambli Verdija, Pučinija, kao i popularna vokalna muzika.

Biće to veliki praznik operske umetnosti u Beogradu, uoči Nove godine 2016, na kome će kvartet vrhunskih italijanskih umetnika, školovanih u najboljoj tradiciji belkanta i vrsnih tumača italijanskog operskog repertoara, prirediti pravi novogodišnji vatromet najlepših bisera muzičke literature.

Koncert nazvan ZVEZDE ITALIJANSKE OPERE organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF, u saradnji sa Muzičkom produkcijom Radio-televizije Srbije.

Ulaznice se prodaju na blagajni Sava centra i prodajnim mestima EVENTIM-a po cenama od 1000, 1200, 1500 i 1800 dinara.