fbpx

Prvi Šminkenbal

Prvi Šminkenbal povodom proslave Međunarodnog dana studenata  biće održan u subotu, 16. novembra od 21h u Domu omladine Beograda. Za originalnu šminku povrinuće se profesionlani šminkeri, ali i slikari i umetnici, a sve posetioce očekuje i odlična muzika.

Srbija za mlade i Dom omladine Beograda pozivaju sve one koji su nekad studirali i one koji studiraju da dočekaju Svetski dan studenata na jedan od najkreativnijih načina ikada u Beogradu i učetvuju u originalnom konceptu zabave otkrivajući nov, veliki i originalni događaj koji dobija Beograd.

Ideja je da se ovaj značajni datum za studente obeleži kroz kreativan izraz mladih, maštovitim oslikavanjem lica, a u samom Domu omladine to će biti omogućeno od strane studenata slikarstva i primenjenih umetnosti.

Međunarodni dan studenata obeležava se u znak sećanja na 17.11.1939. kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su demonstrirali protiv okupacije. Više od 1200 studenata tada je odvedeno u koncentracione logore, a domovi i univerzitet pretvoreni u kasarne. Ovaj dan je simbol borbe za demokratsko obazovanje i društvo.

Šminkenbal je krik slobode koji svaki student može i treba da ispolji kroz svoju kreativnost. Kreativnost je ono što nas pokreće.

Specijalan gost Šminkenbala biće DJ Maria Almeida iz Brazila. Takođe nastupaju i THE BEATSHAKERS, DJ Me High Low, DJ Acim /Selected DJ’s i DJ Witchy.

Program počinje od 21h, a cena ulaznice od 300 dinara u pretprodaji može se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a do četvrtka 14. novembra, dok će u petak i subotu iznosti 400 din. U subotu se ulaznice mogu kupiti do 22h.