Kal foto 3

Prošireno izdanje proslavljenog Rakija Festa

U hladnim decembarskim danima, od 4. do 6.12., u Mikser House-u održaće se festival koji će savremeni način predstaviti tradicionalne motive i generisati dobru energiju – BALKAN URBAN EXPERIENCE.

Ovaj festival predstavlja nadograđeni i prošireni koncept najpoznatijeg i najposećenijeg sajma posvećenog rakiji na Balkanu, Rakija Festa, koji nakon osam godina prerasta u mesto autentičnog gastronomskog događaja i jedinstvene zabave i kreativnosti.

U večernjim časovima posetioce očekuje i zanimljiv muzički program u kome ćete sigurno uživati! Prvog dana festivala (4. decembar), od 21 čas, nastupiće čuveni bend Crne Mambe iz Niša koji je pravi sinonim za dobru zabavu! Zarazni zvuci trube, u fuziji sa džez i bluz ritmovima će sve slušaoce dići na noge i učiniti veče nezaboravnim. Crnim Mambama će se na bini pridružiti i jedan od najboljih muzičara ex-YU prostora i pevač grupe Smak, Dejan Najdanović Najda, koji će premijerno izvesti program pod nazivom “Bilo jednom na Balkanu”.

Grupa “Kal” zadružena je za pravu Rock ‘N’ Roma atmosferu dan kasnije, u subotu 5. decembra. Mešavinom uticaja tradicionalne balkanske romske muzike sa savremenom muzičkim pravcima, grupa “Kal” se sa punim pravom svrstava u najznačajnija imena world music scene.

Nakon pomenutih koncerata, publiku očekuje muzika odabranih DJ-eva koji će se pobrinuti da se dobra zabava nastavi u istom ritmu!

Nastavljajući tradiciju Rakija Festa, Balkan Urban Experience poziva sve talentovane dizajnere da učestvuju na konkursu za etiketu flaše rakije, zvaničnog suvenira Grada Beograda. Više informacija o konkursu nalaze se na www.designed.rs a najbolje rešenje biće proglašeno na Balkan Urban Experienceu.

Tokom tri dana održavanja festivala u Mikser House-u, posetioci će moći da uživaju u izložbi mladih balkanskih dizajnera, radionicama starih zanata, najboljim srpskim rakijama, muzici i odabranim tradicionalnim specijalitetima koji će osvojiti sva njihova čula.

Organizatori prvog BALKAN URBAN EXPERIENCE festivala su Rakia Bar i Mikser House uz podršku Turističke organizacije Beograda.