Goran Kosanovic Invite

Kosanović u Etnografskom muzeju

Goran Kosanović, umetnik poznat po smelim i raznorodnim likovnim istraživanjima, ovoga puta se beogradskoj publici predstavlja sa dve samostalne izložbe. Otvaranje izložbe “Fashion” u Etnografskom muzeju je u utorak 1. decembra u 20 h. Izložba traje do 9. decembra 2015. godine.

Izložbom “Fashion” predstavlja radove proizašle iz njegovog zanimanja za modu i svet modnih reklama.

Jedan deo izloženog materijala čine komadi odeće sačinjeni od papira i slikarskog platna nadahnuti delima poznatih umetnika i modnih dizajnera: Pita Mondrijana, Aleksandra Mekvina, Koko Šanel i japanske mode.

Pored haljina i majica Kosanović je izložio i crteže u kojima je kao polazište uzeo reklame i ambalažu poznatih parfema (Chanel, Kenzo, Hugo Boss…).

U dosadašnjem radu Kosanović je pokazivao zanimanje za najrazličitije domene ljudskog delanja: pop-kulturu, rok muziku, fudbal, dizajn, turizam, modu…

Kosanović je likovni pesnik Ljubavi, i ne usteže da u svojim delima govori o “velikim temama”, za razliku od mnogih savremenih umetnika.

Ono što je karakteristično, jeste da on o tim velikim temama govori jednostavno, bez postmodernističke ironije, sasvim otvoreno i pre svega: OD SRCA! U predgovoru za kataloge piše Ljiljana Tadić.