Ziveo Zivot II plakat

Prošireno i dopunjeno izdanje izložbe „Živeo Život“

Prošireno i dopunjeno izdanje izložbe „Živeo Život“, koja se bavi životom običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990, od 17. decembra se nastavlja u Beogradu. Na novoj lokaciji, u Knez Mihailovoj 14, na tri nivoa, biće predstavljene brojne tematske celine osmišljene tako da na interaktivan način ožive jedan vremenski period.

Posetioce ponovo očekuju crveni kiosk, učionica sa spomenarima, kutak posvećen nekada popularnim automobilima, izložba čula, celina o velikim sportskim uspesima, a izložba je dopunjena i sa nekoliko novih segmenta. Kako je izgledao prvo izdanje izložbe “Živeo Život”, možete da pogledate ovde.

„9 Veličanstvenih“ – bavi se uspehom košarkaške reprezentacije i prati generacije igrača i trenera koji su ucrtali Jugoslaviju kao vodeću ekipu na mapi košarkaškog sveta. Pored mnoštva eksponata, fotografija i tekstova, javnosti će prvi put biti predstavljeni pehari koje je reprezentacija osvajala na evropskim i svetskim prvenstvima. Ova celina je realizovana u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije.

„Kako su nas hranili nesvrstani“ – u okviru instalacije samoposluge, biće predstavljeni proizvodi koji su dolazili na naše tržište iz zemalja, članica Pokreta nesvrstanih.

„Dođi kod čika zube i otvori usta“ – instalacija zubarske ordinacije iz 60-tih, deo proizvodnog asortimana nekadašnjeg „Jugodenta“. Celina je realizovana u saradnji sa Muzejom grada Novog Sada.

Pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, „Živeo Život“ će predstaviti i izložbu nekada popularnih poklona i igračaka, osvrnuti se na televizijske i radijske novogodišnje emisije, kao i način na koji su se ovi dani nekada proslavljali.

Izložba će trajati do 28. februara 2014.