cilim 3c copy

Promocija knjige karikatura Coraxa

 

Knjiga karikatura Predraga Koraksića Koraksa “Trajno prošlo vreme: hronologija/1990 – 2001“, u izdanju Alexandria Press iz Beograda, sa objašnjenjima i napomenama istoričara, na srpskom i engleskom jeziku, predstavlja svojevrsni vodič kroz prošlost koja još uvek traje i čije posledice i direktne implikacije (kako na nivou fenomena koje Koraks obrađuje svojim karikaturama, tako i na nivou direktnih aktera u dnevnopolitičkom sprovođenju tih fenomena) i danas proživljavamo. Knjiga će biti predstavljena u četvrtak, 17. decembra u 19h u Kc Gradu.

Knjigu je priredila istoričarka dr Branka Prpa, a uvodne tekstove su napisali Dušan Makavejev, Bora Ćosić i Vladimir Pištalo.

Legendarni karikaturista Predrag Koraksić Koraks, svojim duhovitim i ubojitim ctežima, bolje od svakog komentara i analize, opisao je zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije poslednjih decenija. Koraksova dnevna hronika te, po mnogo čemu, najgore decenije u recentnoj istoriji našeg prostora ima efekat i otrežnjenja i moguće terapije.
U KC Gradu, 17. decembra predstavićemo ovu knjigu, a isto veče će biti i postavljena izložba Koraksovih najnovijih karikatura. Na predstavljanju govore sam Predrag Koraksić Koraks i Vladimir Pištalo, izložbu otvara Zoran Kesić, a moderator večeri je Bojan Marjanović.