Parobrod

Pop kultura u Parobrodu

Pop kultura kroz debatni program danas još postoji u Parobrodu. Sučeljavanja različitih mišljenja referentnih ličnosti uživo na teme koje su zapravo kultura življenja i ne samo umetnost. Večeras u 19h,  Ana Martinoli postavlja pitanje gde prestaje radio a počinje mp3 plejer, You Tube, Spotify.

Razgovor na temu mp3-a  Martinoli će voditi sa sagovornicima poput Cece Đolović muzičke urednice Studija B, Miloša Ivanovića – Kepe i Dušana Mašića sa ex 92-ke, Ilije Miloševića iz Univerzala i Baneta Stevanovića.  Ako radio stanice nude “najbolju muziku sada” i “mnogo muzike, malo priče”, da li to znači da nam nude kvalitetan, originalan i bogat muzički program? Ko danas za slušaoce otkriva novu muziku, ako radio to više ne radi? Da li muzičkog urednika na radiju mogu da zamene muzička testiranja, muzički servisi, društvene mreže, aplikacije? Zašto nam se čini da na radiju neprekidno slušamo par stotina istih pesama? Da li radio može ili mora da “živi” samo od muzike?

Već u subotu, 31. oktobra od 19h – 10. epizoda AgitPoP tribina o serijama čije nam gledanje danas predstavlja osnovnu socijalnu aktivnost.  A na početku bi „Dinastija“ i o tom televizijskom jevanđelju sa Jelenom Đurović pričaju Danica Nikolić Nikolić, dramska spisateljica, Zoran Janković, fenomenolog pop-kulture, Nenad Radujević, vlasnik modnog studija “Click”. To je kultna serija koja je obeležila mladost mnogih generacija koje su stasale osamdesetih i koja je uticala kako na domaću TV produkciju ali i modu u svetu, mnogo pre ili jednako značajno poput “Seks i grada” npr.