ŠLF Izvođači foto Neda Mojisilović

Otkrivena imena novih izvođača na ŠLF-u

Ovog leta, Šabački letnji festival, koji će se održati od 29. do 31. jula na prostoru Starog grada i Šabačke tvrđave, postaje mesto okupljanja najvećih regionalnih izvođača. Pokrovitelj festivala je Grad Šabac, dok je MTV organizator manifestacije.

Na održanoj konferenciji za novinare Bajaga, Van Gogh, S.A.R.S., Marčelo, Ničim izazvan i V.I.P. i The Beatshakersi obećali su dobru zabavu u Šapcu. Ovom prilikom predstavljeni su novi koncept i program ovogodišnjeg izdanja ŠLF-a i otrivena su imena novih izvođača! Muzički program ovogodišnjeg ŠLF-a održaće se na dve, umesto dosadašnje jedne bine.

Na Jelen Main Stage prve festivalske večeri nastupiće Zvonko Bogdan, Bajaga i Instruktori i Who See. Kao pojačanje stižu šabački bendovi Sprž i Eleven, koji će nastupiti iste večeri kao predgrupe. U subotu, 30. jula, takođe na glavnoj bini, nastupiće Van Gogh, S.A.R.S., V.I.P. i Atheist Rap. U subotu, publika će biti u prilici da sluša i šabački sastav Slonz. Na finalnoj večeri ŠLF-a, pored već najavljenog Hladnog Piva, Marčela sa Napetim Quintetom i benda Ničim izazvan, nastupiće i vojvođanski bend Kofein i Šapčani Siempre Peligroso. Novi izvođači na Šabačkom letnjem festivalu su izabrani na konkursu za neafirmisane i demo bendove.

I na MTV Party Arenu stiže stiže pojačanje u vidu novih DJ zvezda, koji će ušuškani među zidinama Šabačke tvrđave praviti dobru atmosferu do ranih jutarnjih časova. U petak će se DJ dvojcu The Beatshakers pridružiti Igor D, DJ Sole, Erick Kasell i Divolly & Markward. U subotu, 30. jula, muziku će puštati DJ Sale i DJ Stolle, a iste večeri za pultom će se naći  Mratijn ten Velden, Calavera & Manya  i Groovyman. Nedelja je rezervisana za Darrena Emersona, Marka Nastića i Leu Dobričić, a njima će se još pridružiti i Nemanja Božić, DJ Dima i DBDZ.

Cena festivalske karte u promo periodu je 800 dinara i uključuje ulaz na tri dana festivala i tri konzumacije. Kamp ulaznica iznosi 1500 dinara i obezbeđuje festivalsku kartu, tri noćenja u kampu i tri konzumacije koje dobijate na festivalu. Promotivni period prodaje karata traje do 1. jula. Nakon toga važiće nove cene ulaznica. Karte možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketa u Srbiji i regionu, kao i putem njihovih sajtova.

Drago mi je da su šabački region i Zapadna Srbija dobili i jedan veliki i ozbiljni festival u odnosu na prethodne godine. Ubeđen sam da će Festival da bude jako posećen. To je vreme letnjeg raspusta i ljudi dosta putuju u Srbiji. Ovog leta sviramo nekoliko festivala u regionu i imamo festivalski program koji će biti izbor najvećih hitova iz karijere, ali ostavićemo i nekoliko iznenađenja.Momčilo Bajagić Bajaga