fbpx

Poslednja panda

Scensko čitanje teksta “Poslednja panda”, reditellja Dina Pešuta, biće održano u sredu, 25. februrara u 20:30h u Kc Gradu.

Glumci su Hana Selimović, Milica Stefanović, Milan Jovanović, Željko Maksimović. Njih je četvero i određuje ih samo vrijeme. Jer ono prolazi.

Ana, Marija, Luka i Marin su arhetipske mogućnosti jedne generacije i jednog konteksta uvjetovanog vremenom. Njihovo vrijeme su četiri punkta u sazrijevanju dok ne zauzmu svoje mjesto već pripremljeno za njih.

Drama Pretposljednja panda ili statika posljednja je drama u ciklusu kojoj prethode Pritisci moje generacije i L.U.Z.E.R.I. . Nagrađena je prvom nagradom Marin Držić za najbolju dramu 2013. godine od strane Ministarstva kulture.

Ana, Marija, Luka i Marin su rođeni u Sisku, u ratu te postaju visokoobrazovani građanini bez temeljnih saznanja o životu, bez onii životnih vrhunaca, bez sudbonosnih odluka. Ostavljeni su s tek nekoliko krajnje suptilnih trenutaka.

Drama je prevedena na engleski jezik pa je objavljena u časopisu Croatian Theatre a očekuje svoju hrvatsku praizvedbu u svibnju 2015. U Zagrebačkom kazalištu mladih.

Ulaz je slobodan.

More Stories
Veliki prezir u Parobrodu