DSC 3830

Održan performans Buđenje kulture

Mladi umetnici, članovi organizacije Kulturni Element održali su juče 27. juna u 18 časova u Knez Mihailovoj ulici, performans pod nazivom „Buđenje kulture“. Cilj je promocija kulture i kulturnih vrednosti, ali i simboličan početak rada ove organizacije. Ideja ovih mladih umetnika je da svojim budućim aktivnostima promovišu kulturu u glavnom gradu, ali i da skrenu pažnju na mlade obrazovane umetnike.

Performans „Buđenje kulture“ predstavlja simboličnu (r) evoluciju kulture danas u Srbiji viđen očima grupe mladih umetnika, navodi se u saopštenju Kulturnog Elementa.

Ova manifestacija započela je ispred Biblioteke grada Beograda plesom balerine koja je nosila skiptar, simbol kulture, uz pratnju harmonikaša. Na svakih petnaestak metara, duž cele Knez Mihajlove ulice, pridruživali su im se kolege svi obučeni u bele kostime, muzičari, glumci, horisti, baletani, slikari, reditelji i svi zajedno su izvodili muzičku numeru „Buđenje kulture“. Na kraju šetnje, kod Trga republike, skiptar je postavljen na vrh piramide napravljene od ljudskih figura.

Učesnici su bili članovi baleta Narodnog pozorišta, šest muzičara sa Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda i Kragijevca, devetoro solo pevača, ostali članovi Kulturnog Elementa, i brojne kolege umetnici.

 foto: Nemanja Sekulić