dubioza kolektiv 2013

Novi singl Dubioze kolektiva

Sastav Dubioza kolektiv 25. marta će na radiju B92 predstaviti novi singl pod nazivom “Kažu” kojim se najavljuje šesti studijski album benda. Radijski singl će premijerno i ekskluzivno biti emitovan 25. marta na radiju B92, dok će sajt b92.net omogućiti svim posetiocima da preslušaju singl.

 Novi album benda “Apsurdistan” biće objavljen 15. aprila na web stranici www.dubioza.org kao besplatan download, dok će CD izdanje albuma u Srbiji objaviti Multimedia music.

“Pesma “Kažu” je inspirisana opšte prihvaćenim “istinama” kojima smo svakodnevno bombardovani putem medija, reklama, komšiluka i bliže i dalje rodbine. Te “istine” su najčešće zasnovane na neproverenim informacijama i glasinama i imaju malo ili nimalo uporišta u stvarnim činjenicama. Pomoću magične reči “kažu” se nadoknađuje nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, komšiluk, svet) misli je verovatno istina i od pojedinca se očekuje da uradi ono što ta većina kaže. Kažu da je prvi singl sa albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti” navode članovi benda.

TV premijera animiranog spota za singl “Kažu” zakazana je za 1. april na regionalnom MTV kanalu.

Na realizaciji video spota “Kažu” su radili animator Toni Huml (www.toni.ba) i crtač Filip Andronik (www.superamnesia.com). Više informacija o novom albumu bend će objaviti 1. aprila.

 Dubioza će i ovog leta nastaviti bogatu koncertnu sezonu, a potvrđeni su nastupi na Sziget festivalu u Mađarskoj, Schengenfestu u Sloveniji, Love festu u Vrnjačkoj Banji, Festivalu Bažant Pohoda u Slovačkoj i Festivalu Rencontres et Racines u Francuskoj.