Ziveo Zivot e1429795746698

Nastavak izložbe Živeo Život – Živela Ljubav

Izložba “Živeo Život – Živela Ljubav”, nastavak postavke o životu običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990. godine u SFRJ, svečano će biti otvorena u četvrtak, 23. aprila u 19.00 u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada (Dunavska 29).

Izložbu će otvoriti Obrad Boba Škrbić, čije je ime neraskidivo vezano za kultni rok festival “Koncert godine” i Dina Vranešević, jedna od članica i osnivača legendarne novosadske grupe “Laboratorija zvuka”.

“Živeo Život – Živela Ljubav” će putem savremenih instalacija, 3D animacija i originalnih predmeta pokušati posetioce da podseti kako se nekada zabavljalo, volelo, patilo, kako se pratila moda ili slušala muzika i pozvati da zajednički otkrijemo da li je možda “ljubav samo reč”. U ovom vremeplovu, šetaćemo se korzoom, sedeti na klupi, gledati omiljeni film ili slušati pesmu koja dira pravo u srce i zapitati se “šta to beše ljubav” i “da li se samo jednom ljubi”. Kroz brojne celine, podsetićemo se kako su se nekada darivali mladići i devojke, šta je značila ljubavna pošta, kako su časopisi i televizija edukovali mlade i kako su rešavali njihove ljubavne probleme, koja mesta su bila simboli ljubavnih sastanaka, ali i kako se izražavala ljubav prema domovini i predsedniku.

Muzej grada Novog Sada je u toku prethodne godine Novosađanima predstavio međunarodnu izložbu “Živeo Život”, a koliko je publika zainteresovana za ovakav vid interaktivne i multimedijalne postavke pokazuje i podatak da je izložbu od maja do oktobra 2014. godine videlo preko 12.000 posetilaca.

Izložba “Živeo Život – Živela Ljubav” u Novom Sadu će biti otvorena do septembra 2015.