Copy of nadja dornik plakat

Nađa Dornik svira harfu u Kući Đure Jakšića

U utorak, 8. marta u 19h u Kući Đure Jakšića biće održan koncert klasične muzike Nađe Dornik koja će svirati harfu.

Nađa Dornik (2000) je učenik je SMŠ ”Mokranjac. U svet muzike stupila je sa nepunih pet godina i od tada je osvojila brojne prve nagrade, na internacionalnim i nacionalnim takmičenjima, kako pijanističkim i harfističkim, tako i kamernih sastava.

Klavir svira u klasi profesorke Željke Vorkapić, a harfu u klasi profesorke mr Dijane Sretenović. Pored redovnih obaveza u školi, bila je angažovana u Dečijoj filharmoniji “Deca deci”, kamernom sastavu u organizaciji “Art link”, dečjem horu “Horislavci” u više opera u Narodnom pozorištu u Beogradu, a nastupala je kao solista sa orkestrom Ministarsva odbrane “Stanislav Binički”, zatim orkestrom «Pro classica» i Filharmonijom mladih “Borislav Pašćan”. Publici se predstavila dva puta u Karnegi Holu u Njujorku kao i na Konzervatorijumu “Čajkovski” u Moskvi.

U prethodne dve godine imala je nekoliko solističkih koncerta u Milanu i Firenci, gde je snimila i svitu za harfu na zajedničkom CD- sa profesionalnim italijanskim muzičarima. Kompozicije za svitu napisao je savremeni kompozitor Danile Garela.