2. Goce 2014 2015 otpadni metal

Izložba Vlade Kostova

U Galeriji 212 biće predstavljeni novi radovi makedonskog umetnika Vlade Kostova od utorka, 17. novembra u 19h, pa do 1. decembra.

Izložba pod nazivom Ulični muzičari sadrži skulpture nastale od otpadnog materijala u periodu 2014. i 2015. godine. Novi ciklus radova inspirisan je susretom autora sa desetogodišnjom devojčicom Jovanom koja svira violinu u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Vlado Kostov Vace
Vlado Kostov Vace je rođen 1967. u Skoplju, Makedonija. Završio je Školu za primenjenu umetnost “Lazar Ličenoski” u Skoplju 1986. Svoj umetnički pogled formirao je pod uticajem poznatog makedonskog slikara Dimitrija Maneva. Od 1987. do 1989. boravio je u Londonu gde je radio kao crtač saradnik u studiju za animaciju i karikaturu Hollywood Road Film Production. Od 2005. nastaje preokret u njegovom stvaralaštvu. Kostov otkriva svoj originalni izraz, pretočen u suptilnu konstrukciju otpadnih materijala, izražavajući senzibilitet velikog saksofoniste Čarlija Parkera. Sa tom skulpturom učestvuje u multimedijalnom projektu Omaž Čarliju Parkeru. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi: Skoplje, Štip, Sofija, Beograd itd. Živi i radi u Skoplju, Makedonija.