baner tangira me

Festival tanga posvećen deci i mladima

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom i Teatrom 78, Institut Tango Natural organizuje prvi Internacionalni festival argentinskog tanga dece i mladih – TANGIRA ME.

Sve aktivnosti i programi na trodnevnom festivalu, 16. – 18. oktobar, uključujući koncerte, velike plesne večeri, tribine, prezentacije, nastupe plesnih parova, javne časove i modnu reviju, biće potpuno besplatne.

Iako posvećen stvaralaštvu dece i mladih, po čemu je jedinstven u svetu, festival TANGIRA ME! namenjen je ljudima svih generacija koji žele da se, kroz muziku, ples i predavanja, upoznaju sa kulturom starom preko 130 godina. Za njih će biti organizovana multimedijalna prezentacija argentinskog tanga, u petak od 19:30h.

Događaj će obuhvatiti i tri koncerta orkestra Tanguango, a najslađi će biti onaj centralni, u subotu od 20 časova, na kome će devojke iz sastava biti pojačane svojim učenicama i učenicima sa kojima će izvesti neke od najpoznatijih tango kompozicija.

Tanguango će svirati i na velikoj plesnoj večeri, u petak, a kao centralni deo subotnje plesne večeri, nastupiće mladi plesni parovi Tango Naturala, koji se već godinama profesionalno bave ovim plesom. Na ove događaje su pozvane sve generacije, a u okviru festival biće organizovano i nekoliko javnih časova, specijalno za studente i srednjoškolce.

Svi ovi događaji, izuzev srednjoškolskog koji se održava u Teatru 78, organizovaće se u Velikoj Sali Studentskog kulturnog centra.

Za one koji žele da saznaju nešto više o iskustvima ITN-a i prosvetnih radnika kad je u pitanju uloga tanga u sistemu obrazovanja, organizovana je tribina u Maloj Sali SKC-a, u subotu, sa početkom od 18 časova.