kako je beograd dobio ime 707

Februarske čarolije na beogradskom asfaltu

Nakon praznika i svečanosti u januaru, manjka optimizma i nešto praznijih džepova, hajde da krenemo junački napred i „istopimo“ nezadovoljstvo u sebi, tokom hibernacije nastalog u kući. Čarolija se nastavlja i u februaru, mesecu ljubavi pa eto nekoliko predloga na koji način možete da iskoristite pametno, kreativno i zabavno svoje cenjeno vreme.

Biti Nemac u Berlinieru

Pada kiša, duva jači vetar, govorite sebe da su to opravdani razlozi da izbegnete susret sa prijateljima. Boravak kod kuće sa vremena na vreme ume da bude dosadan, depresivan i mučan. Savamala krije keca u rukavu. Organizujte okupljanje već ove nedelje i uputite se u Berlnier pivnicu, koja svojim gostima bogatu ponudu piva, dobrih kobaja i sjajne muzike. Dragi ljudi, kul atmosfera, vesele priče, očijukanje, sve vas to čeka na ovom odličnom mestu. Cene su pristojne a opet ne morate da klopate ako niste pri kešu. Uživancija u pivi, jej, ej!

Biser Kariba na fotografijama

U Institutu Servantes može da se pogleda zanimljiva izložba „Cuba-Z. Biser Kariba na fotografijama“ srpskog fotografa Marka Todorovića, koja sadrži odabrane fotografije nastale tokom njegovog boravka na Kubi. Predivne boje i kadrovi, učiniće da barem na trenutak osetite toplotu i lepotu Kube. Ulaz je slobodan a radno vreme galerije je od 10 do 22 časova.

Hej dušo, džemper mi ispleti

Ako se pažljivo osvrnete oko sebe, uočićete da je poslednjih godina nastala pomama za pletenjem. Da li zbog hroničnog stresa, ekonomske nemaštine ili puke radoznalosti, nežniji pol se okreće starom zanatu i upošljava prste na kreativan način. Možda je baš ovo pogodan trenutak da naučite da pletete i obradujete svoje najmilije kakvim zanimljivim šalom ili čarapom za početak, dok ne budete stasali za pletenje kapa, džempera i haljina. Ako nemate pojma o klotu i frketu, u glavnom gradu možete da pronađete zanimljive školice pletenja, postanete đjak i družite se sa ostalim polaznicima.

Usvojite ljubimče

Često ste posmatrali a nikada niste uspeli da realizujete želju da udomite kucova ili maciku, zašto ne biste to uradili ovog meseca ljubavi? Pružiti nekoj životinjici brigu, zaštitu i ljubav, to je najbolji poklon sebi ikada! Ta životinjica će vas terati da izađete iz kuće, protegnete noge, uživate u sunčevoj svetlosti i podsetiti da još uvek znate da potrčite i izvodite ludorije. I nemojte da zaboravite, voleće vas najviše na svetu i biće vam zahvalna što ste je baš vi prisvojili.