ID 100389604

Da li cenite sebe dovoljno?

Brojni pojedinci idu kroz život, igrajući na sigurnu kartu. Većina njih je nezadovoljna svojim poslom ali ga prihvataju kao neizostavnu slagalicu života. Da li verujete da možete još više i još važnije, da li cenite sebe dovoljno?

Svima se dopada osećaj ušuškanog i sigurnog, ali kada se kroz te osećaje utkane i povremeni osećaj da ste gubitnik i da tuđi uspeh deluje tako daleko i nedostižno, morate da se zaustavite. Morate da verujete u sebe i da cenite sebe mnogo više.

Ako ni sami ne znate da li postavljate sebi granice za ono što možete da postignete u životu, sledeći znakovi će vam otvoriti oči.

Čekate da se neke stvari promene

Nekada nije loše pričekati određeni period za dobru poslovnu priliku. Međutim, ako se već duže vreme ništa ne dešava po tom pitanju, pametno je delovati. Od čekanja je slaba vajda pa vam jedino sledi da sebe pokrenete i da se za sebe pomučite. Tada nastaju velike promene. Vi ste ta osoba, koja će nešto promenite u svom životu.

Govorite sebi da niste taj kapacitet

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Fokusirajte se na svoje nedostatke i radite na njima. Ako uzimate svoje veštine zdravo za govoto, vi ne cenite sebe dovoljno. Morate sebe uveravati da ste zaista dobri i da uvek možete još bolje!

Izbegavate situacije u kojima možete da omašite

Strah od neuspeha ležu u svakom čoveku. Jedna strana vaše ličnosti će vam šapnuti da sve možete, a drugi glasić u vama će vam reći da nećete uspeti. Ako se samo bacate na posao za koje ste sigurni da ćete ga 100%  uraditi a izbegavate poslove i situacije u kojima možete da omašite, to je znak da ne verujete u sebe. Pa šta i ako ne uspete iz prvog i drugog puta? Verujte u svoje ideje i samo hrabro napred.

Ne vodite računa o sebi

Očigledno je da kada vodite računa o sebi, ulažete u sebe i to je znak da cenite sebe. Ako ste nezadovoljni, neispavani, depresivni, puštate probleme da lutaju kao pas bez povoca, morate da zastanete da ne pregorite. Zapitajte sebe šta stvarno želite i koji su najpametniji načini da do njih dođete?

foto:freedigitalphotos.net