mesec borbe protiv raka dojke 442

Pesmom u borbi protiv raka dojke

Da li ste znali da godišnje gotovo1600 žena izgubi bitku sa rakom dojke, dok je svake godine blizu 4000 žena u našoj zemlji oboli? A da li ste znali da je, otkriven na vreme, rak dojkeizlečiv u preko 90% slučajeva? Ove godine Avon obeležava početak Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke besplatnim koncertomAleksandre Radović, 6. oktobra u 17 časovana platou kod krsta u Kragujevcu.

Avon je još 2004. godine pokrenuo akciju za borbu protiv raka dojke. Uz pomoć mnogobrojnih Avon Dama, Avon prikuplja sredstva za donaciju prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih је celokupan bruto profit namenjen nabavci najsavremenije medicinske opreme i podršci programima koji podižu svest, edukuju i pružaju podršku ženama u borbi protiv raka dojke.

Ove godine, najbolje rezultate u prikupljanju sredstava ostvarile su Avon Dame iz Kragujevcai na taj način pokazale svoju posvećenost ovom važnom ženskom pitanju.Za obeležavanje njihovog uspeha, kompanija Avon omogućila je koncert Aleksandre Radović  u kojem će moći da uživa ceo grad. Pored muzike, posetioci ćeod 16 časovada uživaju i u porodičnim aktivnostima kao što su dečiji kutak, kutak za dame i humanitarni bazar.

Pod okvirom velike globalne kampanje „Upali roze svetlo“, po kojoj je ovaj koncert i dobio ime, Kragujevac će biti simbolično osvetljen roze svetlom – i tako rasvetliti sve nejasnoće kada je u pitanju svest o raku dojke. Posetioci su pozvani da obuku svoju omiljenu roze odevnu kombinaciju, da dođu sa svojim dragim osobama uživaju u muzici, podrže obolele žene i podsete sebe, a i druge na značaj redovnih pregleda.

Kompanija Avon ugostiće i predstavniceŽenskog centra Diva, udruženja koje pruža podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma, kao i predstavniceSavetovališta za žene obolele od raka dojkekojima je namenjena sledeća donacija u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke. Prikupljanju sredstava za realizaciju projekta „Tu smo za vas“, koji je Savetovalište za žene obolele od raka dojke pokrenulo sa ciljem da pruži podršku za bolji oporavak ženama obolelim od raka dojke, svako se može uključiti poručivanjem humanitarnih proizvoda.

Pridružite nam se u borbi za život. Da nijedna žena ne bude u mraku – #UpaliRozeSvetlo!

foto:printscreen