burazeriparobrodposter

Braće Burazeri u Parobrodu

U ponedeljak, 28. aprila od 20h u UK Parobrod biće otvorena prva samostalna izložba Braće Burazera. B92 i Yellowcab kakve smo poznavali, oni su crtali. Logoi koje su stvorili, KO JE KO su album srpskog preduzetništva.

Bilo bi logično da se zovu Predrag i Nenad, ali se prvi umesto toga zove Nikola. Sve ostalo što bi napisali guščje je pero u odnosu na 4K digitalne slike koje ilustruju njihov portfolio. Počev od printa, ironijom slučaja uz njihovu istovremenost kao i DJ-eva, sve što nas je ikad vizuelno stimulisalo da budemo deo beogradskog klabinga deo je njihovog CV-a, kao paralelna istorija istog tog noćnog života. Danas, svaki domaći relevantan film ima njihov plakat kao potpis, jer šta su film bez plakata, a CD kaver bez originalnog vizuelnog identita.

„DechkoTzar“ majice su tzv. „must have“ suvenir i odevni predmet, jedini modni brend koji je ovo društvo proizvelo i da nosi egal (što nam kao pomodarima nije inače mentalna osobina). Nakon Linch.It, Weedzora, Mikonjića, Puzigaće, Maljevića i Dušana Lilića, oni su krilo i centarfor beogradske grafičke reprezentativne scene, konačno na prvoj samostalnoj galerijskoj izložbi, u Parobrodu od 28. aprila do zatvaranja u Noći muzeja 17. maja.