Najveći i najmanji stop-kadar film…

…je snimljen telefonom! Model koji je korišćen je Nokia N8 koja ima 12 Mpix kameru. Kao “najjači” model u ovom segmentu koji dolazi iz Nokije, bio je logičan izbor. Nokia već neko vreme, inspiriše mlade i kreativne ljude da prikažu svoje radove široj publici, kako kroz svoja takmičenja tako i kroz razne druge promocije.

U nastavku možete pogledati najmanji stop-kadar film pod imenom “Dot” (Tačka). Film opisuje priču male devojčice (rekli bismo “Palčice” jer je visoka tek 9 mm) kako se bori protiv nedaća u svom svetu. Film pomalo potseća na platformske igre u kojima smo uživali na konzolama. Da bi se ovaj video snimio, korišćen je i dodatak CellScope koji od kamere pravi mali mikroskop.

Sada kada ste videli najmanji stop-kadar film, vreme je da pogledate i najveći film. Film “Gulp”, opisuje situaciju u kojoj se našao ribolovac dok je lovio ribu i naišao na veliki primerak i jedno iznenađenje. U filmu je korišćen pravi čamaci a ribara “glumi” pravi čovek. Predlažemo da ga odgledate u punom pregledu (fullscreen).

Kao što možete videti, N8 se može smatrati dobrim alatom u kreativnim rukama. Oba videa je radio isti tim, “Sumo Science“.

Ako smatrate da imate ideja za nove teme poput ovih, pokušajte i sami sa svojim telefonom da snimite nešto slično. Biće teško i možda neuspešno prvog puta, ali to nije razlog da odustanete. Imajte strpljenja jer je ono najbitnije za ovakav vid umetnosti. Ni oni nisu odustajali prilikom snimanja ovih filmova.

Pozdrav!