stan u kuci Oskara Vajlda

Ko će kupiti stan u kući Oskara Vajlda

Kuća čuvenog pisca atraktivna nektretnina

Kuća u kojoj je Oskar Vajld napisao čuveno delo “Slika Dorijana Greja” privukla je veliku pažnju, jer se pojavlia na tržištu nekretina…

U ulici Tajt,  koja je dobila ime po arhitekti Vilijemu Tajtu, nalazi se kuća u kojoj je živeo i stvarao pisac Oskar Vajld. Pisac se doselio u ovu zgradu 1884. godine.  U to vreme, ova londonska ulica bila je poznata po boemima. Danas, stan sa jednom spavaćom sobom u prizemlju ove zgrade, kako su procenili agenti, vredi 1. 250, 000 funti.

Interesatno je to da je čuveni pisac bio i veliki zaljubljenik u dizajn. Oskar je, po dolasku u novi dom u ulici Tajt, angažovao arhitektu Edvarda Godvina da mu pomogne oko dekorisanja enterijere. Sadašnji stanar u prizemlju zgrade po zanimanju je, verovali ili ne, dizajner enterijera, prenosi britanski Telegraf.

Vajldova skupocena zgrada u ulici Tajt dobila je i Plavu plaketu, kojom se obeležavaju građevine u kojima su nekada živele znamenite ličnosti.

Londonska ulica Tajt oduvek je privlačila umetnike. Međutim, sudeći po ceni ovog stana, za novog valsnika neće biti presudna kreativnost već dubina džepa.

Foto: Wiki