jelka

Najluđa noć u evropskim gradovima

Veselo društvo, ukusna klopa, kuvano vino, ručno rađeni suveniri, predivni ukrasi, miris jelke, oh, da! Nova 2015. godina nam već „preti“ prazničnim raspoloženjem, koje se gotovo može onjušiti u vazduhu iako je ostalo još tri nedelje do ispraćaja stare godine.

Ukoliko planirate da praznike i Novu godinu provedete u nekom evropskom gradu, mi vam predlažemo da izaberete neki od ponuđenih gradova i uživate za sve pare!

Ako ste spakovali kofere i brojite dane do polaska u Evropu na proslavu Nove, bili ste vredni i brzi, svaka čast! U slučaju da se lomite gde i kako, bacite oko na sledeće destinacije i ozbiljno razmislite o tome da otperjate za praznike van naših granica.

Toskana

Oduvek ste maštali da posetite neke od najlepših gradova romantične Toskane? Možda je proslava Nove godine savršen momenat da zbrišete i uživate. Predivna Firenca sa svojom katedralom Santa Maria del Fiore, Trg Sinjori ili most Vekio na reci Arno, samo su neki od fantastičnih mesta koje možete da posetite. Oni pojedinci koji više vole prirodu ali i dobro vino, uživaće u čarima šarmantnog grada Sijene. Novogodišnja noć mora da bude posebna kada se slavi u prelepim toskanskim gradovima. Aranžman koji obuhvata prevoz autobusom i tri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice, može da se nađe već po ceni od 149 evra.

Sofija

Imali ste prilike da uživate u bugarskim letovalištima ali uvek ste nekako zaobilazili glavni grad? Ništa zato, sada je pravo vreme da „skoknete“ do naših suseda i proslavite Novu godinu u njihovom glavnom gradu. Doček Nove godine na ulicama ili trgovima Sofije može da bude divno iskustvo. Crkva Svetog Aleksandra, Sobranje, Narodno pozorište Ivan Vazov, ostaci nekadašnjeg Koloseuma i antičke Serdike, samo su neke od znamenitosti o kojima se razmišlja i čije se slike beleže fotoaparatima do proslave novogodišnje noći. Za ovaj vid zabave, potrebno je izdvojiti 65 evra kako bi se dobio prevoz autobusom i dva noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice.

Krakov

Iskustva govore da je Krakov jedan od onih gradova u kojem ne znate šta pre da posetite i pogledate od nesvakidašnje lepote stare arhitekture. Ovaj „grad muzej“ ponosi se svojom tvrđavom Vavel, crkvom Svete Marije, Univerzitetom Jagielo, koji potiče iz XIV veka ali isto tako i različitim mestima za dobar provod i zabavu. Ako želite da novogodišnja noć bude jedinstvena, onda bi trebalo da je provedete u prestonici kulture Poljske. Cena aranžmana može da se rezerviše već za 139 evra a obuhvata prevoz autobusom i tri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice.

Cirih

Švajcarska. Zemlja čokolade, sireva i satova. Cirih je najveći švajcarski grad koji leži na obalama reka Limat, Šil i Ciriškog jezera. Ovaj milionski grad ima jednu od najelegantnijih ulica u Evropi, Trg Lindenhof, Umetnički muzej Kunsthaus, Burkliplatz market, toliko toga ima lepog da se poseti i doživi ali je potrebno i nešto više para pošto slovi za jedan od skupljih gradova. Proslava novogodišnje noći na ulicama Ciriha mora da bude nezaboravna i luda. U slučaju da se odlučite za proslavu Nove godine u Cirihu, budite spremni da izbrojite oko 290 evra a aranžman obuhvata prevoz autobusom i četiri noćenja sa doručkom.

foto:freedigitalphotos.net