Kempinski

U susret novoj sezoni Kempinski Hotel Adriatic ponovo otvara vrata svog luksuznog resorta

Beg od stvarnosti pronađite u čarobnoj Istri: Kempinski Hotel Adriatic

Nadomak mora, u ruralnom okruženju severozapadne Istre nedaleko od Umaga, nalazi se Kempinski Hotel Adriatic, prestižni golf i spa resort sa pet zvezdica koji sa dolaskom toplijih dana ponovo otvara svoja vrata.

Nakon perioda sezonskog zatvaranja tokom zime, ovaj vrhunski hotel od 8. aprila ponovo čeka goste željne nezaboravnog iskustva i izvanrednog doživljaja Istre i Mediterana. Netaknuta lepota istarske prirode, bogata kulturna baština i zanimljiva istorija istarskog poluostrva nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Kempinski Hotel Adriatic okružen je slikovitim maslinjacima i vinogradima, a sa suncem okupane privatne plaže hotela pruža se čaroban pogled na Jadransko more i obalu, pa je ova luksuzna oaza mira ujedno i idealno polazište za otkrivanje svih čari Istre.

Opustite se na bogato opremljenoj privatnoj plaži hotela gde će vas dočekati kristalno čisto more, sportski duh negujte na spoljašnjem ili unutrašnjem bazenu, prostranim golf igralištima i teniskim terenima, a idealno mesto da obnovite vašu energiju je raskošni Carolea spa centar. Vrhunski smeštaj hotela uključuje 186 luksuznih soba i apartmana sa balkonima ili terasama, a postoji mogućnost boravka i u Kempinski vilama koje će svakoga očarati svojom prefinjenom elegancijom. One se nalaze u sklopu Kempinski Hotela Adriatic, a svaka vila se prostire na površini od 600 do više od 1000 kvadratnih metara i garantuje apsolutnu privatnost i udobnost.

Uz odličnu hotelsku uslugu i šarolik sadržaj, gosti Kempinski Hotela Adriatic mogu da uživaju i u njegovoj vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Dva otmena restorana Dijana i Kanova predstavljaju spoj izuzetnih ukusa mediteranske i istarske kuhinje, a u isto vreme pružaju spektakularan pogled na romantične zalaske sunca. Uz njih, tu je i Adriatic, elegantni lobi bar sa otvorenom terasom, poznat po svojim ukusnim slatkišima, aromatičnoj kafi, velikom izboru čajeva i sofisticiranim koktelima. Tu su i barovi na otvorenom bazenu i na plaži koji nude laganije obroke, raznovrsne grickalice, sveže voće, osvežavajuća pića i atraktivne koktele.

Ove godine gurmane dočekuje posebna poslastica. Naime, Kempinski Hotel Adriatic bogatiji je za još jednog vrhunskog gastro stručnjaka; Stefano Cosattini novi je Executive Chef hotela.

Ovaj renomirani italijanski šef sa stalnom adresom u Hrvatskoj već više od 25 godina deo je hrvatske gastro scene, a svoju kuhinju bazira na mediteranskom ukusu. Cosattini je karijeru izgradio u vrhunskim restoranima Italije, Francuske i Velike Britanije, ali i SAD-a i Japana, od kojih su neki vlasnici Michelinovih zvezdica. Svojim iskustvom i stručnošću gastro ponudu hotela postaviće na još viši nivo, a boravak svakog gosta uvesti u potpuno novu dimenziju luksuza.

Moraćete da dođete i uverite se u izvanredne ukuse fantastičnih jela koja će spremati šef Cosattini, a do tad ćemo vas zaintrigirati njegovim jelom pod nazivom: risotto mantecato sa šafranom, goveđim obrazima, dimljenim guščjim prsima i prahom od amaretta i arabike.

Kempinski Hotel Adriatic pogodan je za pravi beg od stvarnosti i odmor i uživanje za sva čula usred čarobnog istarskog ambijenta. Ostavite svakodnevicu za sobom i krenite na bezbrižno putovanje ispunjeno beskonačnim opuštanjem i uživanjem, a neka upravo ovaj delić raja bude vaša polazna tačka za beskonačnu lakoću postojanja, tačnije za istraživanje bogate istarske regije.

Kempinski Hotel Adriatic posluje u sklopu MK Group. Trenutno ovaj poslovni sistem poseduje 15 hotela u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, u većinskom i manjinskom vlasništvu, a saradnja sa dva prestižna svetska hotelska brenda – Kempinski i Marriot je dokaz više o kredibilitetu poslovanja ovog holdinga