Direktorka Turisticke organizacije Podgorice Tatjana Popovic

Zimovanje u Crnoj Gori

Snažno povezivanje turističkih potencijala severa i juga, planine i mora, istaknuta raznolikost pejzaža i klimatskih prilika, kvalitet i autentičan sadržaj turističko ugostiteljske ponude daju mogućnost Crnoj Gori da oformi kompleksnu zimsku turističku ponudu i na moru i na planini koja odgovara najrazličitijim senzibilitetima savremenih turista svih dobi.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u petak u saradnji sa ambasadom Crne Gore u Beogradu i lokalnim turističkim organizacijama, predstavila bogatu ponudu za zimsku sezonu.

Novi hoteli: Sheraton Kolašin, luksuzni mali hoteli

Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma.

Starwood Hotels i Resorts Worldwide otvaraju dva hotela u Kolašinu i to Sheraton (16. decembra) i The Westin Kolašin Resort. Otvaranje dva brend hotela u Kolašinu izuzetno doprinose jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije. Takav nivo hotela povlači za sobom i goste čiji su odabir destinacije na kojima se ti hoteli nalaze.

Novootvoreni mali hoteli sa visokim nivoom usluge, kao i obogaćena ponuda sa dodatnim wellness i spa sadržajima nekih od postojećih hotela, značajno su doprineli sadržaju ponude smještaja za ovu sezonu kako u primorskom tako u planinskom delu Crne Gore.

Montenegro Airlines – niže cene avio karata u sezoni

Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines s ciljem promovisanja Crne Gore kao poželjne turističke destinacije uvela je niz pogodnosti za putovanja iz Podgorice ili Tivta u vidu povratnih karata po nižim cenama na relacijama za mnogobrojne evropske gradove (Beograd, Ljubljana, Rim, Beč, Cirih, Frankfurt, Pariz, Moskva) u periodu od 7. novembra 2016. godine do 25. marta 2017. godine, izuzimajući period od 20. decembra 2016. godine do 10. januara 2017. godine.

Sva skijališta u funkciji, cene usluga ostale pristupačne

Crnogorski ski centri Žabljak, Kolašin, Vučje i Turjak formirali su cene usluga koje su i ove godine pristupačne. U delu smještaja i u privatnoj i hotelskoj sferi cene su raznovrsne i prihvatljive u zavisnosti od vrste i kategorije smeštaja.

Na Žabljaku je cena privatnog smeštaja 10 eura po osobi tokom zimske sezone, osim za novogodišnje praznike kada će se kretati od 15-20 eura. Cene polupansiona u žabljačkim hotelima kreću se od 27 eura (3 *) i od 44 eura (4 *).

Smještaj u Kolašinu u privatnom sektoru biće od 10-25 eura po osobi. Cijene u hotelskom smeštaju: u hotelima u Kolašinu smještaj (polupansion po osobi) se može naći po ceni od 13 eura u hotelima sa 2 *, 23 eura u hotelima sa 3 *i 65 euro u hotelu sa 4+****.

Noćenje sa doručkom u ski centru Vučje zavisno od tipa sobe košta od 20-35 eura po osobi. Što se tiče cena ski pasa, na primer, jednodnevni ski pas za odrasle je 15 eura u Kolašinu (Kolašin 1450) i na Žabljaku (Savin kuk), 10 eura u ski centru Vučje, 8 eura Javorovača, 6 eura na Turjaku.

Dnevno iznajmljivanje opreme kreće se od 5 eura na Turjaku, 7-10 eura na Žabljaku, 10 eura na Vučju, 13 eura u Kolašinu. Višednevni ski pas, kao i za grupne posjete cene imaju povoljnost značajnog popusta na osnovnu cijenu.

Sve žičare i staze na svim crnogorskim skijalištima ove sezone biće u funkciji. Na skijalištima će se organizovati dnevni partiji, promocije, zabavni i animatorski programi.

Planinska ekskluziva: adrenalinske ture

Osim skijanja, sankanja, bordovanja, dnevnog i noćnog hodanja na krpljama, snoukajta, na našim planinama gosti mogu da uživaju u specijalnim ponudama agencija i njihovim aranžmanima: zimskim varijantama jahanja konja, raftinga, džip safarija, uspona na na prirodnim i vještačkim stijenama, vožnji na motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima… i mnogim drugim ektremnijim oblicima aktivnosti na planini. Brojna etno sela poput etno sela Montenegro, Jatak, Nevidio, Štavna, Izlazak, Vukovic idr. Pružaju udoban smještaj, a tokom zime organizuju i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone.